lauantai, 21 syyskuu 2019 20:43

KPV tarrasi oljenkorteen - RoPS taklattiin Kokkolan Keskuskentälle

(1 ääni)
KPV tarrasi oljenkorteen - RoPS taklattiin Kokkolan Keskuskentälle Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura sai Kokkolan Pallo-Veikoilta armottoman käsittelyn haastajasarjan toisessa ottelussa. RoPS:n erinomaisen alun jälkeen pisteet jäivät Keski-Pohjanmaalle 4-1 (1-1).

Ottelu olisi voinut olla avausjakson jälkeen vierasjoukkue RoPS:lle jopa 0-3 jos. Jos ei kuitenkaan tapahtunut.

RoPS oli ottelun avausjaksolla pirteä ja esitti sitä, mitä siltä toivottiinkin. Taye Taiwo puski vieraat johtoon jo 11. minuutilla Lucas Lingmanin kulmapotkusta.

Maalin jatkeeksi RoPS pyrki jopa karkuun. Lingman ja Kevin Kouassivi-Benissan käynnistivät Jagoba Beobiden erinomaisesta katkosta nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi sekä Kouassivi-Benissan että Aleksandr Kokko pääsivät yrittämään maalintekoa.

KPV nousi tasoihin Kokkolan Keskuskentän nurmen pettäessä RoPS-puolustajan nappuloiden alla, mutta hallinta oli edelleen RoPS:lla.

Lucas Lingman hankki RoPS:lle vapaapotkun aivan KPV:n rangaistusalueen rajalta. Lingman veti itse kovaa ja tarkasti kohden vasenta yläkulmaa. Teppo Marttinen KPV:n maalilla venytti kudin vavoin kulmapotkuksi.

Vielä tauolle lähdettäessä eli Napapiirillä vahva toive kolmesta sarjapisteestä. Puoliajalla kurssi kuitenkin kääntyi täydet 180 astetta.

Välittömästi ottelun päätyttyä RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti oli ihmeissään näkemästään.

- Avausjakson perusteella olisimme voineet voittaa, mutta toisella jaksolla ei tapahtunut niitä asioita, mistä kopissa puhuttiin, Tuutti pyöritteli päätään.

- KPV ei tehnyt mitään sellaista, mitä ei olisi voinut ennakoida. He olivat hyviä pallollisessa pelissä, ja me huonoja puolustamaan. Silloin tulee rumat lukemat.

KPV:n osumat syntyivät jakson loppupuolella kymmenen minuutin sisään.

Enoch Banza tuikkasi ruuhkan keskeltä pallon ohi Antonio Regueron. Joni Mäkelä puski 3-1 Banzan millintarkasta keskityksestä. Lopulta yksi kauden komeimmista maaleista oli Ishmael Yarteyn kaukolaukaus, joka upposi rangaistusalueen kulmalta RoPS-maaliin.

- Niissä maaleissa oli meiltä myös huonoa puolustamista, Tuutti kritisoi omiensa suoritusta.

- Mistä se johtui, se täytyy etsiä. On aivan sama miten hyvin hyökkäämme, jos puolustamme siten, että omiin menee neljän. Silloin ei jossitella.

Voitto oli KPV:lle lähes elintärkeä taistelussa paikasta Veikkausliigassa. Samalla tappio merkitsi RoPS:lle sitä, että tulevista otteluista on saatava tulosta, mikäli joukkue haluaa sarjapaikan säilyttämisen olevan edelleen omissa hyppysissä.

Hiukan rovaniemeläisten tilannetta helpottaa, että seuraavat kaksi ottelua pelataan kotona. Kaksi edellistä ottelua Lahdessa ja Kokkolassa ovat olleet monellakin tapaa olosuhteiltaan poikkeavia.

Pasi Tuutti kuitenkin painottaa, että ennen seuraavaa ottelua KTP-tappio on käsiteltävä perinpohjaisesti.

- Huomenna aamulla menemme yhdessä pukukoppiin, eikä kukaan lähde ulos, ennen kuin olemme löytäneet syyt KPV-ottelun kahteen täysin erilaisen jaksoon, RoPS-luotsi tähdentää.

- Nämä kaksi viimeistä ottelua ovat olleet sellainen koitinkivi, joka meidän täytyy yhdessä käsitellä ja löytää ratkaisu. Katsomme yhdessä missä epäonnistuimme ja mitä muutetaan.

RoPS:n seuraavat ottelut ennen lokakuun maaottelutaukoa ovat RoPS - VPS lauantaina 28.9. klo 17.00 sekä RoPS - SJK sunnuntaina 6.10. klo 16.00.

KPV - RoPS 4-1 (1-1)

11' 0-1 Taye Taiwo
31' 1-1 Sebastian Mannström
74' 2-1 Enoch Banza
79' 3-1 Joni Mäkelä
84' 4-1 Ishmael Yartey