ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 07 syyskuu 2019 19:43

JBK kaatui Kaukuan maalilla - RoPS/2:n hurja vire Kakkosessa jatkuu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Kaksi kolmesta RoPS:n maalien tekijoistä - Tuomas Kaukua ja Sampo Ala Kaksi kolmesta RoPS:n maalien tekijoistä - Tuomas Kaukua ja Sampo Ala Pasi Pikkupeura

RoPS/2 jatkaa vahvaa menoa Kakkosen C-lohkon toisella sijalla. Lauantaina keskuskentälle kaatui pietarsaarelainen JBK 3-2 (2-2). RoPS:n maaleista vastasivat Jarkko Luiro, Sampo Ala sekä paluun pelikentille tehnyt Tuomas Kaukua.

Jarkko Luiro kuittasi JBK:n nopean johtomaalin jo varttitunnin kohdalla. RoPS sai vapaapotkun sivulta. Simo Majander antoi, Luiro juoksi maalille ja viimeisteli. Osuma oli Luirolle jo kauden kahdeskymmenes. Valitettavasti Luiro joutui myöhemmin jättämään ottelun kesken jalkavamman vuoksi.

RoPS on Kakkosen maaliahnein joukkue. Tehtyjen maalien määrä 18 ottelussa on komeat 57. Viimeisessä viidessä pelissä RoPS:n otteluissa on tehty yhteensä 25 maalia, ja mukaan mahtuu 0-0 tasapeli GBK:ta vastaan.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriaisen mukaan joukkuetta ei ole ohjeistettu yltiöpäiseen hyökkäämiseen, mutta tällä hetkellä maalinteko on helppoa.

- Se riippuu pelaajatyypeistäkin. Meillä on nyt hyviä hyökkääviä pelaajia, Tauriainen sanoo.

- Samalla me myös haluamme juosta linjan taakse, haluamme toimittaa palloa ja haluamme päättää hyökkäykset. Tietenkin haluamme myös hallita palloa, mutta täytyyhän hallinnan johonkin johtaakin.

Lauantaina JBK:ta vastaan RoPS ei hallinnut vielä avausjaksoa. Se joutui takaa-ajajaksi kahteen otteeseen. Luiron perään Sampo Ala joutui nostamaan isännät takaisin tasatilanteeseen. Maali tosin merkittiin JBK:n omaksi maaliksi.

Vesa Tauriainen antoi tunnustuksen vastustajalle.

- Vaikka tiesimme, mitä tulisi vastaan, JBK oli silti inhottava vastustaja, Tauriainen tuumi.

- JBK oli fyysinen ja hyvä vastahyökkäysjoukkue. Kaikkiaan tämä oli laadukas Kakkosen peli, jossa nuoret jätkät joutuivat kamppailemaan miesten kanssa.

Toiselle jaksolle RoPS sai hallinnan itselleen. Puoliajalla Tauriainen oli korostanut erityisesti puolustuslinjan pelaamista. JBK paineisti ja RoPS pääsi hyviin vastahyökkäyksiin.

RoPS:n voittomaalin iski edustuksessakin esiintynyt Tuomas Kaukua – nopea rytminvaihdos, laidasta sisään ja etukulmasta ylös.

Kaukua palasi pelikentille lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen. Vasta 18-vuotias keskikenttämies loukkasi kyynärpäänsä kesäkuussa Oulun Luistinseuraa vastaan. Pelitauko venyi lopulta pidemmäksi polvivamman vuoksi.

- Tuomas on voinut taas treenata viikon ajan ja on ollut virtaa täynnä kuin ilmapallo, Tauriainen kertoo.

- Kuten maalista nähtiin Tuomaksen rytminvaihdokset ovat niin erilaisia, ettei niitä tässä maassa monella ole. Nyt on tärkeää, että Tuomas saa jälleen hyviä harjoitusviikkoja.

RoPS/2:n kokoonpanosta puuttui keskuspuolustaja Samuel Olabisi. Palloliiton farmisopimussääntöjen mukaan aikuispelaaja ei voi 2.9.2019 jälkeen enää siirtyä joukkueiden välillä. RoPS:n edustusjoukkue voi tarvita Olabisin panosta jo seuraavassa ottelussa FC Lahtea vastaan Mohamadou Sissokon pelikiellon vuoksi.

Kakkosen seuraava kotiottelu on kuun lopulla 24.9.2019 klo 17.00. Rovaniemelle saapuu Kuopion Palloseuran farmijoukkue KuFu-98.

RoPS - JBK 3-2 (2-2)

9’  0-1  Larsson Kevin
17’  1-1  Luiro Jarkko
31’  1-2  Sandlin Anton
33’  2-2  Oma maali (Sampo Ala)
59’  3-2  Kaukua Tuomas

RoPS kokoonpano

17  Ala Sampo
19  Kaukua Tuomas
22  Degerman Rasmus
26  Kantola Eerik
29  Pietsalo Roni
35  Kangas Juhani
39  Kantola Akseli
41  Koistinen Jonne
42  Koivumaa Aleksi
45  Luiro Jarkko  (38' Leppäkangas)
46  Majander Simo

30  Vaarala Jimi-Jaspe
38  Jylhä Justus
43  Kähkönen Joona
44  Leppäkangas Tuomas
51  Silander Pekka

Luettu 2848 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309