ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 30 elokuu 2019 15:22

RoPS Café 2. - 8.9.2019

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

Rovaniemi-viikolla syyskuun alussa tuodaan esiin yhteiskunnallista yrittäjyyttä. Koko viikon ajan Rovaniemen Palloseuran tiloissa Koskikadulla nautitaan aamukahveja ja aamiaisbrunssia. Kävijät saavat samalla tietoa, mitä työtä osuuskunta Sie&Mie Keskus tekee. Myynnissä olevat kahvilatuotteet valmistaa ja myy osuuskunnan pitopalvelutiimi.

- Kokeilimme keväällä, miten etenkin naiset voisivat tienata omalla osaamisellaan. Kokeilusta syntyi kaksi eri keittiötä, palestiinalainen KAJO kotikeittiö ja kiinalainen Lili´s Grandma Kitchen. Nyt tuotteista kootaan aamullinen brunssi RoPSin bingokahvilaan Koskikadulle. Sieltä voi ostaa tuotteita koko viikon ajan mukaan työpaikalle tai kotiin, kertoo puheenjohtaja Katriina Happonen osuuskunnasta.

Yhteiskunnallisuus on hyvän tekemistä

Yhteiskunnallisen yrityksen tarkoitus on laittaa suuri osa voitosta hyvän tekemiseen. Hyvää on kestävän kehityksen edistäminen ja työllistäminen. Sie&Mie Keskus etsii yrityksiä, joista löytyy palkkatyötä. Pitopalvelun brunssilla aamuisin kello 8-11 kerrotaan kokemuksista, yhteiskunnallisen yrityksen ideasta ja Sie&Mie Keskus osuuskunnan palveluista.

Kumppaniyrityksiä Sie&Mie Keskuksella on toistakymmentä, viime syksystä lähtien myös RoPS.

- Meillä yhteistyö osuuskunnan kanssa lähti hyvin käyntiin, ja saimme asiakkailtamme hyvää palautetta. Päätös ostaa palveluja juuri osuuskunnalta oli ropsilaisille helppo, sillä meidän arvoihimme kuuluu myös yhteiskunnallisen hyvän tekeminen, ihmisten saaminen ja pitäminen liikkeellä ja työn edistäminen, kertoo Petri Jaatinen RoPS:sta.

- Olemme 4 vuotta vuokranneet ja myyneet käytettyjä polkupyöriä. Nyt tämä projekti päättyy ja tuomme loput pyörät RoPS:n edustalle myyntiin. Niillä voi sitten vaikka piipahtaa Rovaniemi- viikon eri tilaisuuksissa, lisää Katriina.

RoPS Café ohjelma 2.-8.9.2019

Ma 2.9. Sie&Mie Keskus ja aamukahvit

Kello 8.00 - 11.00 kahvin seurana pullaa ja sämpylöitä.

Kello 9.00 Sie&Mie Keskuksen toiminnanjohtaja Kari Kähkönen esittelee osuuskunnan palveluita: asennuspalvelut, pitopalvelu, verhoilu, asusteiden korjaus, kiinalainen kehonhoito sekä kertoo yhteiskunnallisestä yrittäjyydestä ja tiimityöstä RoPS:n ja muiden yritysten kanssa.

Ti 3.9. RoPS ja brunssi

Kello 8.00 - 11.00 brunssilla (7€) suomalaisia ja kansainvälisiä makuja, tuotteita myös mukaan. 

Kello 9.00 RoPS:n toimitusjohtaja Risto Niva kertoo tuoreet pelikuulumiset. Ota selfie ja tutustu RoPS-fanituotteisiin.

Ke 4.9. Aim2Work ja yhteiskunnallinen yrittäjyys

Kello 8.00 - 11.00 aamukahvit tarjoaa Lapin yliopiston Aim2Work –hanke. Esittelyssä Sie&Mie Keskus pitopalvelun tarjoiluvaihtoehtoja (7€).

Kello 9.00 projektipäällikkö Nafisa Yeasmin kertoo, miten yhteiskunnallinen yrittäjyys Lapissa tuo pitkäaikaistyöttömille, etenkin maahanmuuttajille, mahdollisuuden työllistyä ja oppia yrittäjyyttä. Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Niina Ollikka kertoo, millaiset yritykset voivat saada Yhteiskunnallisen yritys -merkin.

To 5.9. Kiinalaista kehonhoitoa ja Lin brunssi

Kello 8.00 - 11.00 Lili´s Grandma Kitchen brunssi (7€) sisältää kiinalaista teetä, kasvisnyyttejä ja vehnälettuja. Tilattavissa myös työpaikalle lounaspaketti.

Kello 9.00 kehonhoitaja Li Zhang esittelee kiinalaista kehonhoitoa, hierontaa, tulihoitoa ja kauneudenhoitoa sisältäviä palvelujaan.

Pe 6.9. Ekobiken pyörät ja fillaristin brunssi

Kello 8.00 - 11.00 kokoa brunssipaketti (7€) paperipussiin: herkkusämpylä, tuoremehu, hedelmä, yllätysherkku.

Haastetaan kaupunkilaiset pyöräilemään. Myynnissä käytettyjä, korjattuja pyöriä.

La 7.9. Intisarin brunssi ja Iltabingo Taiteiden yön viettäjille kello 8.00 - 11.00 ja 18.00 - 22.00

Kello 8.00 - 11.00 Intisar Mushaileh/KAJO keittiö ja Li Zhang/Lili´s Grandma Kitchen aamubrunssi ja pitopalvelutuotteita myös kotiin vietäväksi.

18.00 - 22.00 Iltabingossa rento fiilis teekupposen ja herkkujen äärellä.

Su 8.9. Herkkubrunssi (12€) kello 10.00 - 14.00

Kello 10.00 - 14.00 rennosti kansainvälisten herkkujen äärellä. Mukana RoPS-jalkapallotäytekakkua, piirakoita, keittoa, vegesalaatteja, myös kotiin vietäväksi.

            

Luettu 1477 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309