ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 20 elokuu 2019 21:20

Revontuli Cup kokoaa yhteen lappilaisen jalkapalloperheen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n Juho Luukkonen ja Kontion Tony Tolonen seurasivat Susivoudissa järjestettyä tapahtumaa RoPS:n Juho Luukkonen ja Kontion Tony Tolonen seurasivat Susivoudissa järjestettyä tapahtumaa Pasi Pikkupeura

Revontuli Cup on lappilaisten jalkapalloseurojen vastaus lasten liikunnan edistämiseksi. Useilla eri paikkakunnilla järjestettävät Revontuli Cup -tapahtumat kokoavat yhteen jalkapallosta innostuneet lapset sekä perheet.

Syyskauden ensimmäinen Revontuli Cup -tapahtuma järjestettiin Rovaniemellä Susivoudissa. Paikalla oli lähes 40 joukkuetta ja yli 400 lasta vanhempineen nauttimassa jalkapallosta sekä iloisesta yhdessäolosta.

Häly oli melkoinen, kun jokaisella Susivoudin kentällä oli pelejä samaan aikaan. Makkarakojulle muodostui pieniä jonoja. Kentältä saattoi bongailla eri lappialisseurojen peliasuja.

Revontuli Cup näytti ja kuulosti suurelta jalkapalloturnaukselta sillä erotuksella, että Revontuli Cupissa ei taistella mestaruuksista. Tärkeintä on, että lapset pääsevät pelaamaan ja saavat pitää hauskaa.

Ensimmäinen Revontuli Cup järjestettiin jo kesällä 2011. Mukana perustajaseuroina olivat Kolarin Kontion, Kittilän Palloseura sekä Sodankylän Pallo. Parhaimmillaan Revontuli Cupin tapahtumissa on ollut 48 joukkuetta yhdestätoista eri seurasta.

Revontuli Cupin tapahtumat kiertävät kesän aikana pitkin Lappia. Elokuun toisena viikonloppuna pelattiin syksyn ensimmäinen turnaus Rovaniemellä ja heti seuraavana Pellossa. Kauden viimeinen turnaus pelataan vielä syyskuun puolivälissä Ounashallissa.

- Kun Revontuli Cup perustettiin, tarkoituksena oli saada sopivan tasoisia pelejä riittävän lähelle seuroja, Kolarin Kontion toiminnanvastaava Tony Tolonen kertoo.

- Välillä oli ongelmana, että joka vuosi jokaiselta paikkakunnalta ei aina löytynyt joukkueita, mutta nyt näyttää erittäin hyvältä senkin suhteen. Varsinkin kaikkein nuorimmissa pelaajissa meillä on uutta nousua jokaisella paikkakunnalla.

Rovaniemen Palloseura liittyi mukaan Revontuli Cupiin tänä kesänä. Luonteva yhteys löytyi vuosi sitten perustetun seurayhteistyöverkoston kautta.

RoPS:n myötä Revontuli Cupin organisointiin saatiin lisää resursseja. Revontuli Cupille laadittiin selkeä konsepti sekä säännöt, jotka auttavat tulevia järjestäjiä.

Tänä kesänä RoPS huolehti myös tapahtumiin ilmoittautumisesta sekä otteluohjelmien laatimisesta. Revontuli Cup ei kuitenkaan ole yhdenkään yksittäisen seuran omaisuutta, vaan aidosti lappialisseurojen yhteinen projekti.

Tämä näkyy myös kustannuksissa. Osallistuvat joukkueet maksavat kauden alussa ainoastaan nimellisen korvauksen, 50 euroa, jolla katetaan pakolliset juoksevat kulut. Muuten turnauksiin osallistuminen on ilmaista. Järjestävälle seuralle jää toki kanttiinien tuotot.

- Meille suurin arvo on siinä, että luomme yhteisöllisyyttä lappilaisten seurojen välillä ja näemme pelaajia samassa tapahtumassa, RoPS:n nappulapäällikkö ja Revontuli Cupin järjestelyistä vastaava Juho Luukkonen sanoo.

- Ja pelaajillehan tällaiset isommat turnaukset ovat hienoja tapahtumia. Kehittämisen varaakin on esimerkiksi jos saamme jatkossa mukaan myös valmentajakoulutusta.

Revontuli Cupiin osallistuminen on avoin kaikille lappilaisille seuroille. Lisätietoja voi kysyä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 040 765 7082 sekä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 050 540 7345

Luettu 2430 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309