Tulosta tämä sivu
sunnuntai, 04 elokuu 2019 23:33

(3 ääntä)
RoPS oli lähellä täydellistä ryöstöä – Ilves pelastui vasta lisäajan kynnyksellä Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura oli lähellä yllättää Veikkausliigan kärkijoukkue Tampereen Ilveksen. Ilves pelastui kauden ensimmäiseltä kotitappiolta Baba Mensahin viimeisen minuutin tasoituksella. Ilves – RoPS tasalukemiin 2-2 (0-1).

- Vaikka tasapeli juuri nyt harmittaa, tämä oli meiltä upea taistelu, tiivisti RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti tunnelmansa heti pelin jälkeen.

- Pelasimme korkealla tunnetasolla ja peli-ilme ylipäätään oli sellainen, että haluamme tehdä asioita yhdessä. Ihan hetkeen ei kollektiivinen tunnetaso ole ollut tätä luokkaa.

RoPS oli lähtenyt Tampereelle taistelemaan. Tosin ensimmäiset viisitoista minuuttia vieraat olivat vielä vastaanottajia Ilveksen vyöryessä. Jo kuudennella minuutilla Kalle Katz joutui siivoamaan pallon viime hetkessä RoPS:n maaliviivalta.

Ottelun edetessä RoPS pääsi otteluun mukaan ja osoitti useaan otteeseen sisua sekä vaarallisuuttaan. Vasta 17-vuotias Matias Tamminen uhitteli pariinkin otteeseen aluksi kulmapotkusta ja myöhemmin Agnaldo Moraesin esityöstä.

Ilves sai turkkinsa märäksi aivan avausjakson lopussa. Juho Hyvärinen riisti pallon keskialueelta, jatkoi ensimmäistä otteluaan RoPS-paidassa pelanneelle Kevin Kouassivi-Benissanille, joka tiputti kuudentoista rajalle Lucas Lingmanille. Lingman sijoitti tyynesti sisäsyrjällä vieraat johtoon.

- Ottelun alku oli meille hankala. Meidän oli tarkoitus prässätä ylempää eikä valua, Pasi Tuutti kertasi.

- Ilveksen muoto oli erilainen kuin ennakoimme, mutta saimme vastattua siihen paremmin jo jakson aikana. Mutta oli alussa arkuuttakin. Silloin mieluummin valutaan kuin mentäisiin ylöspäin.

RoPS hiljensi Tammelan yleisön hetkellisesti heti toisen jakson alussa. RoPS:n hyökkäys käynnistyi jälleen Juho Hyvärisen kautta. Lucas Lingman pelattiin päätyyn, josta Lingman tiputti alas Matias Tammiselle. Tamminen nosti hallitusti yli Ilves-vahti Mika Hilanderin ja merkkautti itselleen uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin.

Ilves vastasi välittömästi. RoPS-paidassa läpimurron Veikkausliigaan tehnyt Janne Saksela keskitti oikealta ja Lauri Ala-Myllymäki nosti vieraat maalin päähän.

Varttitunti myöhemmin Lauri Ala-Myllymäki tosin jäi kakkoseksi Antonio Regueron edessä. Erotuomari Dennis Antamon tulkinnan mukaan pallo oli osunut Agnaldo Moraesin käteen RoPS:n rangaistusalueen sisällä, mutta siitä tuomittu rangaistuspotku tussahti Regueron torjuntaan.

Vahva mestarisuosikki Tampereen Ilves nousi lopulta tasoihin ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. RoPS:n hyökkäys katkaistiin ennen keskialuetta. Puolustaja Baba Mensah tuikkasi pallon matalasta keskityksestä maaliin.

RoPS-leirissä oltiin ottelun jälkeen luonnollisesti karvaan pettyneitä. Lähtökohtaisesti piste vieraista – erityisesti sarjakärkeä vastaan – ja kaksi tehtyä maalia, ovat kuitenkin reippaasti enemmän plussan kuin negatiivisen puolella.

- Kuten ottelun jälkeen pelaajillekin sanoin, tämä tunnetila meidän pitää säilyttää, Pasi Tuutti sanoi.

- Tämä ei ollut pelillisesti varmastikaan meidän tämän kauden parasta jalkapalloa, mutta tässä tilanteessa sillä ei ole mitään väliä. Tunnetila oli korkealla ja peli-ilme ideaalinen.

RoPS:n seuraava ottelu on seuraavana sunnuntaina 11.8. klo 17.00. Rovaniemelle vieraaksi saapuu Vaasan Palloseura.