sunnuntai, 28 heinäkuu 2019 22:41

Maalausliike Laitila otteluraportti: Tulos kiertää Rovaniemen Palloseuraa

Maalausliike Laitila otteluraportti: Tulos kiertää Rovaniemen Palloseuraa Oona Sarajärvi

RoPS joutui taipumaan kotonaan FC Inter Turulle Albion Ademin ja Filip Valencicin maaleilla 0-2 (0-1). Yksi ottelun kulminaatiopisteistä oli myös Tarik Kadan suora ulosajo aivan toisen jakson alkuminuuteilla.

Pelillisesti RoPS oli jälleen erinomaisesti ottelussa mukana. Kotijoukkue puolusti alkuminuutit matalalta, mutta Inter ei löytänyt keinoja RoPS-muurin murtamiseen.

RoPS keskittyi vastahyökkäyksiin, joista syntyi myös ottelun ensimmäinen maalipaikka. Youness Rahimi murtautui omalta kenttäpuoliskolta Inter-puolustuksen lävitse, mutta laukaus kaarsi hiukan ohi sivutolpan.

Hiukan Rahimin perään Matias Tamminen oli erittäin lähellä viimeistellä ottelun avausmaali Tarik Kadan keskityksestä. Hetkeä myöhemmin Kada itsekin pääsi testaamaan Henrik Moisanderin torjuntataitoja.

Kuin tyhjästä Inter siirtyi 0-1 johtoon Albion Ademin unelmalaukauksella. Ademi laukoi RoPS-puolustajien välistä kierteisenä suoraan yläkulmaan.

- Lisäksi Atte Sihvonen sai paikan, josta olisi voinut tehdä. Juho Hyvärinen pääsi murtautumaan, josta olisi voinut tehdä. Tommi Jäntillä oli lopussa komea laukaus, RoPS-valmentaja Mikko Lignell luetteli lisää RoPS:n maalipaikkoja.

- Me olemme lähellä, mutta tänään se ei tietenkään sen enempää lämmitä. Kertoo se kuitenkin jotain siitä, että jotkin asiat meidän pelaamisessa myös toimii.

RoPS:n puolustus toimi. Inter ei päässyt edes miesylivoimalla kunnollisille maalipaikoille kuin vasta ottelun viimeisillä minuuteilla RoPS:n hakiessa kiivaammin tasoitusta.

Vajaalle RoPS joutui välittömästi toisen jakson alkuminuuteilla. Tarik Kada kaadettiin rangaistusalueella, josta kimpaantuneena Kada demonstroi tilannetta päätuomari Oskari Hämäläiselle. Tuomariin koskettiin, jonka johdosta Hämäläinen näytti Kadalle suoraa punaista.

- Ademin maali tuli hiukan puskista ja oli loistava yksilösuoritus, mutta muuten onnistuimme puolustamaan joukkueena oikeinkin hyvin, Lignell kertaa.

- Toki loppuminuuteilla otimme miesvajaalla vielä yhden hyökkääjän lisää, jolloin välit meidän ensimmäisessä linjassa kasvoi, ja siitä Inter pääsi rokottamaan.

Ottelun niitti iskettiin 86. minuutilla. FC Interin nopeasta hyökkäyksestä Timo Furuholm keskitti vapaana olleelle Filip Valencicille, joka sai viimeistellä kauden 14. osumansa.

RoPS-leirissä päät olivat syystäkin aavistuksen painoksissa. Jälleen yksi hyvä suoritus päättyi tuloksettomasti. Joukkueella ei kuitenkaan ole muuta tietä kuin työnteko.

- Seuraavaksi alamme keskittymään Ilves-otteluun sekä niihin seikkoihin, joilla voimme Ilveksen voittaa, Mikko Lignell päätti.

RoPS – FC Inter 0-2 (0-1)

36’ 0-1 Albion Ademi
86’ 0-2 Filip Valencic