sunnuntai, 07 heinäkuu 2019 00:40

RoPS joutui taipumaan IFK Mariehamnille

(2 ääntä)
RoPS joutui taipumaan IFK Mariehamnille Oona Sarajärvi

Heikko avausjakso koitui Rovaniemen Palloseuran kohtaloksi. IFK Mariehamn kävi hakemassa pisteet Napapiiriltä 1-2 (0-2). Illan maaleista vastasivat Aristote Mboma ja Keaton Isaksson sekä kavennuksesta RoPS:n Niklas Jokelainen.

Avausjaksolla RoPS oli kiistatta vastaantulija. IFK Mariehamn prässäsi korkealta, eikä RoPS löytänyt keinoja päästä paineen alta pois.

Tosin täysin ilman mahdollisuuksia eivät isännätkään olleet. Noin viiden minuutin kohdalla Matias Tamminen oivaltaa IFK:n kulmapotkun jälkeen vapaana olevan Tarik Kadan. Viime hetkellä IFK:n Robert Crawford onnistui estämään RoPS-aikeet.

Varttitunti myöhemmin osat vaihtuivat. Nyt Tarik Kada löysi kuudentoista rajalta Matias Tammisen, jonka laukauksessa Oskari Formanilla oli jo vaikeuksia.

Yksittäisiä hetkiä lukuunottamatta vierasjoukkue IFK Mariehamn oli avausjaksolla vahvoilla. Puolen tunnin jälkeen Aristote Mboma jatkoi kulmapotkun jälkitilanteesta vieraat maalin johtoon.

Kolmisen minuuttia myöhemmin RoPS:ssakin pari talvea sitten testillä käynyt Keaton Isaksson puski vieraiden toisen osuman - toistamiseen kulmapotkusta.

Tauolle lähdettäessä pettymys paistoi RoPS-pelaajista eikä vähiten myöskään päävalmentaja Pasi Tuutista. Tuutti myönsi, ettei joukkue ollut valmis ottelun alussa.

- Heti ottelun jälkeen minun on mahdoton sanoa, mistä se johtui. Täytyy huomenna sunnuntaina keskustella asiat lävitse, Tuutti pohti.

- Avausjakson olimme koko ajan prässin alla ja ne pelaajat, jotka yleensä saavat tällaiset tilanteet purettua, olivat nyt haasteellisessa tilassa. Moni pelasi alle oman keskitasonsa, joka tietenkin vaikutti siihen, että otimme koko ajan vastaan.

Toiselle jaksolle asteli sisuuntuneempi RoPS. Heti jakson alkuun Tuutti suoritti kaksi pelaajavaihtoa Eetu Muinosen ja Atte Sihvosen tullessa pois Niklas Jokelaisen ja Kalle Katzin tieltä. Samalla myös ryhmitys muuttui kolmeen toppariin ja kolmeen hyökkääjään.

Kymmenen minuutin kentälläolon jälkeen Niklas Jokelainen kiitti vastuusta. Pallo pelattiin Tarik Kadan, Youness Rahimin ja lopulta Lucas Lingmanin kautta linjan taakse Jokelaiselle. Jokelainen laukoi yläkulmaan ohi Oskari Forsmanin.

Pasi Tuutti oli tyytyväinen nähdessään nyt kentällä niitä asioita, joita joukkue oli hakenutkin.

- Ryhmitystä muuttamalla otimme keskikaistan käyttöön. Uskoimme, että heidän topparit joutuisivat tekemään valintoja meidän hyökkääjien välillä, RoPS-valmentaja kertasi.

- Ja niin siinä lopulta kävikin. He valitsivat väärin, Niklas jäi vapaaksi, hyödynsi tilan ja viimeisteli maalin erittäin hienolla vedolla.

Kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä vaihdosta kentälle tullut Aleksandr Kokko oli lähellä pelastaa isäntien illan. IFK-maalivahti Forsman venytti Kokon puskun vaivoin kulmapotkuksi.

Tappion jälkeen Pasi Tuutti mietti edelleen avausjakson suoritusta.

- Sen aisti tauolla, etteivät pelaajatkaan olleet tyytyväisiä. Kyllä hekin piiskasivat toisiaan, Tuutti sanoi.

- Mutta ehdottomasti minun on otettava tämä omaan piikkiin. Asioita olisi pitänyt teroittaa enemmän.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu Veikkausliigassa on vasta reilun kahden viikon kuluttua, jolloin RoPS kohtaa vieraissa Helsingin IFK:n. Seuraava kotiottelu on 18. heinäkuuta, jolloin Keskuskentälle saapuu Aberdeen Football Club.

Pientä jobinpostia Veikkausliigaa ajatellen saatiin Atte Sihvosen ja Mohamadou Sissokon varoitusten myötä. Varoitustilin täytyttyä he ovat sivussa HIFK-ottelusta.

RoPS - IFK Mariehamn 1-2 (0-2)

35' 0-1 Aristote MBOMA
39' 0-2 Keaton ISAKSSON
55' 1-2 Niklas JOKELAINEN