ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 05 heinäkuu 2019 17:01

Jalkapallon sanoma leviää - Revontuli Cup liikuttaa jo satoja lappilaisnuoria

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jalkapallon sanoma leviää - Revontuli Cup liikuttaa jo satoja lappilaisnuoria Sodankylän Pallo

Jalkapallosta on kiistatta kasvanut Lapin suurin urheilulaji. Rovaniemen Palloseuran ja RoPS:n yhteistyöseurojen Revontuli Cupia pelataan tänä kesänä jo viidellä paikkakunnalla. Mukana on useita satoja juniori-ikäisiä pelaajia.

Revontuli Cup on lappilaisten jalkapalloseurojen yhdessä järjestämä turnausmuotoinen pelitapahtuma. Tänä kesänä turnauspäiviä järjestetään viidellä eri paikkakunnalla, ja mukana on seitsemän lappilaisseuraa.

Revontuli Cupia on pelattu aiemminkin, tosin suosio oli aavistuksen hiipumassa. Vuosi sitten samalla nimellä järjestettiin neljä turnausta.

RoPS:n seurayhteistyöverkoston kautta toimintaan saatiin uutta virtaa. RoPS toimii turnauksen taustalla organisoiden mm. ilmoittautumiset ja otteluohjelmien laatimisen, mutta varsinaisista turnausjärjestelyistä vastaa aina järjestävä seura itse.

- Yhä useampi pieni seura jää pois piirisarjoista yksinkertaisesti etäisyyksien vuoksi. Oulun eteläisimmät kunnat ovat varsin kaukana esimerkiksi Ivalosta, RoPS:n seurayhteistyötä koordinoiva Juho Luukkonen kertoo.

- Organisoinnin kannalta tämä on ensimmäinen vuosi, ja jo nyt huomaamme, että Revontuli Cupilla on tilausta ja potentiaalia sekä kasvaa että laajentua.

Yksi suunta, jonne laajenemista toivotaan, on Meri-Lappi. Revontuli Cup ei rajoitu pelkästään RoPS:n yhteistyöseuroihin, vaan mukaan kutsutaan kaikki lappilaisseurat. Tulevaisuudessa RoPS järjestää turnausten yhteydessä myös valmentajakoulutusta.

- Turnaukset ovat hienoja tapahtumia junioreilla ja Lapin pienemmille kunnille. On mahtava nähdä, kuinka innostuneita lapset ja aikuiset jalkapallosta ovat, Luukkonen sanoo.

- Olemme luomassa uutta yhteisöllisyyttä RoPS:n ja Lapin seurojen ympärille. Samalla pystymme rakentamaan tavoitteellisille junioreille yhteistä lappilaista pelaajapolkua kotipaikkakunnalta aina Veikkausliigaan saakka.

Revontuli Cupin turnauspäivät ovat 2006 – 2012 -syntyneille tytöille ja pojille. Vanhemmat 2004 – 2006 -syntyneet pelaavat yksittäisiä otteluita. Turnauksissa ei pelata koko kesän mestaruudesta, vaan kaikki turnaukset ovat yksittäisiä tapahtumia.

Kesän 2019 turnauspäivät ovat: 3.5. & 8.6. Sodankylä, 21.7. & 22.7. Kolari, 11.8. Rovaniemi, 17.8. & 18.8. Pello, 31.8. & 1.9. Kittilä. Syksyn päätösturnaus järjestetään Rovaniemellä. Seuroista mukana ovat: Ivalon Palloseura, Kemijärven Pallo -55, Kittilän Palloseura, Kolarin Kontio, Pellon Ponsi, Rovaniemen Palloseura sekä Sodankylän Pallo.

Luettu 2416 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309