Tulosta tämä sivu
maanantai, 24 kesäkuu 2019 22:39

RoPS haastaa sarjakärki Espoo Hongan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
RoPS haastaa sarjakärki Espoo Hongan Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura matkustaa tiistaina pääkaupunkiseudulle sarjakärki FC Hongan - markkinointinimeltään Esport Hongan - vieraaksi. Ottelu Tapiolan urheilupuistossa alkaa kello 18.30. Pelin näyttää suorana Ruutu Urheilu. Rovaniemellä kisastudiot löytyvät Hattrick Sports Barista sekä Feel Vegasista.

Vesa Vasaran luotsaama FC Honka on hivuttautunut Veikkausliigan kärkijoukkueeksi. Edellisellä kierroksella se kaatoi vielä kauden alussa mestarisuosikin viittaa kantaneen Helsingin Jalkapalloklubin 0-1.

Erityisesti Hongan puolustuspelaaminen oli Klubia vakuuttavaa. HJK ei käytännössä kertaakaan yltänyt maalipaikoille. Itse voittomaali oli Juha Hakolan upea vapaapotku reilusta 16 metristä.

Myös RoPS ja Honka ovat kohdanneet kertaalleen. Huhtikuussa RoPS sentään sai kertaalleen murrettua Hongan puolustuksen Niklas Jokelaisen maalilla, mutta espoolaiset olivat vahvempia loppunumeroin 1-2.

- Hyökätessään Honka on tällä hetkellä varmasti Veikkausliigan tasapainoisin joukkue, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti arvioi.

- Heiltä löytyy laatua jokaiselle pelipaikalle, ja siten meidänkin valmistautuminen on ollut hiukan erilaista kuin muita joukkueita vastaan. Heidän pelaamisensa on niin monipuolista, että se on vaatinut taustoilta ekstratunteja analysointiin. Mielenkiintoinen peli on tulossa.

RoPS on pelannut Pasi Tuutin alaisuudessa nyt kolme ottelua. Viikko takaperin vieraissa kaatui jo FC Lahti Youness Rahimin ja Lucas Lingmanin vapauttavilla osumilla 1-2. Maalinteko on ollut RoPS:lle alkukaudesta vaikeaa.

Tuutin mukaan RoPS:n pelaamisessa ei ole näköpiirissä suuria suunnanmuutoksia, mutta jotain omaa hän ja Mikko Lignell joukkueeseen luonnollisestikin tuovat.

- Olemme Mikon kanssa puhuneet paljon siitä, miten ja mitä meidän pitäisi harjoitella. Ehkä me lähestymme asioita toisella tavalla kuin teimme jokunen viikko sitten, Tuutti kertoo.

- Yritämme saada pelaajille paremman ymmärryksen, miten erilaisia konsepteja ja mekanismeja käytetään pelin eri vaiheessa. Sitä kautta ymmärrys toivottavasti lähiviikkojen ja päivien aikana kasvaa, ja kenties jo Honkaa vastaa nähtäisiin joitain harjoiteltuja mekanismeja.

Joukkue on voinut harjoitella jälleen hyvin ja kokolailla ehjällä miehistöllä. Honka-otteluun valmistautuminen tapahtui totuttuun tapaan Susivoudin luonnonnurmella.

- Olemme saaneet tehtyä ne asiat, joita olemme suunnitelleet tekevämme, eikä mistään ole tarvinnut kompromissien takia luopua, Tuutti sanoo tyytyväisenä.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat huomenna varmuudella hyökkääjät Veka Pyyny ja Aleksandr Kokko. Hongalta puuttuu edelleen puolustaja Jonas Levänen.

Luettu 2127 kertaa

Liittyvät artikkelit