ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 08 kesäkuu 2019 14:52

RoPS:n rooli Pohjois-Suomen jalkapallossa vahvistuu – Valinta Sami Hyypiä akatemiaan varmistui

Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

Rovaniemen Palloseura vahvistaa rooliaan koko Pohjois-Suomen ja erityisesti lappilaisen jalkapallon kehityksessä. Tällä viikolla varmistui RoPS:n valinta valtakunnalliseen Sami Hyypiä Akatemiaan. Kaksivuotinen sopimus allekirjoitettiin torstaina.

Huippujalkapallon tarpeisiin perustettu Sami Hyypiä Akatemia - SHA - on yksi tärkeimmistä Suomen Palloliiton strategisista kumppaneista. Eerikkilän urheiluopiston yhteydessä toimiva valmennus- ja kehittämiskeskus kerää yhteen maamme terävimmät lajiosaajat.

Vuonna 2011 perustetun SHA:n tärkein tehtävä on viedä suomalaista jalkapalloa kohti kansainvälistä kärkeä. Akatemian omana päämääränä on seuraavien vuosien aikana nousta pelaajien kehittämisessä eurooppalaiseksi edelläkävijäksi.

SHA:n työtä ja tutkimustuloksia käytetään koko suomalaisen jalkapallon hyväksi. Valintakriteerit varsinaisiksi yhteistyöseuroiksi ovat kuitenkin tiukat. Edellytyksenä ovat seuran tavoitteet sekä toiminnan laatu.

Poikapuolella ainoastaan kuusi seuraa – joista RoPS on yksi – läpäisi seulan seuraavalle kaksivuotisjaksolle. Rovaniemellä viime vuosina tehdyt panostukset juniorijalkapallon eteen on noteerattu laajalti.

- SHA:n silmissä RoPS on ehdottomasti ansainnut paikkansa yhtenä Suomen eliittiseuroista, Eerikkilän urheiluopiston johtaja Kyösti Lampinen sanoo.

- Toimimme suoraan vain huippuseurojen kanssa. Meidän tehtävämme on auttaa ja tuottaa näille seuroille lisäarvoa. Siihen meillä on käytössämme Suomen parhaat resurssit.

RoPS:n lisäksi poikapuolelta ovat Suomesta mukana HJK ja Käpylän Pallo Helsingistä, Honka Espoosta, TPS Turusta sekä Tampereen Ilves. Kotimaisten seurojen lisäksi toimintaan osallistuvat Hammarby IF Ruotsista, FC Midtjylland Tanskasta sekä hollantilainen SBV Vitesse.

Kansainvälinen ikkuna yhteistyöseuroille

SHA-yhteistyön myötä rovaniemeläispelaajia nähdään jatkossa Eerikkilässä valtakunnallisissa seurantatapahtumissa. Toinen toiminnan päätehtävistä on valmentajien kouluttamisessa.

Viime syksynä perustetun yhteistyöseuraverkoston kautta Rovaniemen Palloseura jakaa jo nyt omaa valmennusosaamistaan muille lappilaisille seuroille. Verkostossa on tällä hetkellä mukana yhdeksän seuraa.

Jatkossa myös yhteistyöseurojen pelaajilla on mahdollisuus päästä mukaan valtakunnallisiin seurantatapahtumiin ja saada siten kosketus kansainväliseen jalkapalloon. RoPS:n pyrkimys on löytää alueelta ne tavoitteelliset nuoret, jotka haluavat kasvaa kohti huippujalkapalloilijaa.

RoPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Pasi Tuutti toimi vielä keväällä seuran valmennuspäällikkönä. Hän oli mukana neuvottelemassa RoPS:n ja SHA:n välistä sopimusta. Tuutti on nähnyt aiemmissa työpakoissaan Tampereen Ilveksessä sekä Kuopion Pallokissoissa, mitä Sami Hyypiä Akatemian toiminta käytännössä tuo.

- Meillä on SHA:n kautta käytössämme alansa huippuosaajat ja olosuhteet, jäsennelty tutkimustieto sekä kansainvälinen yhteistyö, Tuutti kertoo.

- Pääsemme suoraan vertaamaan omaa osaamistamme kotimaiseen sekä pohjoismaiseen huippuun. Yhteisten tapahtumien kautta pelaajat ja valmentajat ovat paremmin kartalla siitä, mitä meillä on nyt ja mitä meidän on tehtävä seuraavaksi.

Pelaajien seurannan ja raportoinnin lisäksi Sami Hyypiä akatemia syventää valmentajien osaamista mm. psyykkisessä ja fyysisessä valmennuksessa sekä pelianalysoinnissa. Yhteiset tapahtumat kokoavat mukana olevat seurat kaksi kertaa vuodessa. Valmentajat osallistuvat säännöllisesti sekä lähi- että etäopetukseen.

Ensimmäisellä toimintakaudella Rovaniemen Palloseuran alle 15 vuotiaista ovat mukana seuran 2005-2008 syntyneet pelaajat. Yli 15-vuotiaille tapahtumat järjestetään Rovaniemellä. Toiminta käynnistyy seuravierailuilla elokuussa. Ensimmäiset tapahtumat Eerikkilässä ovat loka-marraskuussa.

Luettu 2797 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309