Tulosta tämä sivu
sunnuntai, 02 kesäkuu 2019 22:55

RoPS/2 joutui taipumaan tasapeliin PK-37:n isäntänä

Rovaniemen Palloseura ja Iisalmen Pallo-Kerho 37 tasasivat pisteet Kakkosen C-lohkon ottelussa. Maaleista vastasivat Jarkko Luiro sekä vieraiden Albert Vauhkonen. RoPS – PK-37 1-1 (1-0).

- Oli aineksia paljon enempäänkin, tiivisti RoPS:n valmentaja Vesa Tauriainen välittömästi ottelun jälkeen.

RoPS:n leirissä tunnelmat olivat synkän pettyneet. Pelaajat eivät olleet ottelun jälkeen juurikaan kommentointituulella.

Sen sijaan Tauriaisen kollega Pele Koljonen – jalkapallolegenda Atik Ismailin poika ja entinen Veikkausliiga-tason hyökkääjä – jaksoi kujeilla kotiyleisönkin kanssa.

RoPS oli kuitenkin saalistanut sarjapisteen, jonka turvin se nousi Kakkosen C-lohkossa peräti toiseksi. Sijoitus on huomattavan paljon korkeampi, kuin ennen sarjakauden alkua uskallettiin odottaa.

- Toisaalta pettymys tasapelistä on myös hyvä merkki, Vesa Tauriainen naurahti.

- Varmasti tässä näkyi vielä meidän rutinoitumisen puute, että pystyttäisiin ja opittaisiin taputtelemaan tällaiset pelit. Kun ei itsellä tahdo mennä pallo maaliin, niin vastustaja käy sen tekemässä.

RoPS oli hallitseva joukkue läpi ottelun. Jarkko Luiro laukoi isännät johtoon heti alkuminuuteilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Osuma oli Luirolle jo kauden kuudes.

PK-37 nousi tasoihin nopealla harppuunahyökkäyksellä toisen jakson alussa. Muutoin RoPS:n maalivahti Juhani Kankaalla ei juurikaan töitä ollut.

Vastakkaisessa kenttäpäädyssä vieraiden veräjänvartija Ville Kosonen joutui tekemään täyden päivätyön. Viimeisen varttitunnin aikana RoPS pystyi luomaan puolenkymmentä erinomaista maalipaikkaa.

- Pelihän oli meillä hanskassa. Ainoastaan lopputulos ei tyydytä, Tauriainen kertasi.

- Avausjaksolla yritimme tunkea palloa liikaa keskustaan samalla, kun PK-37 puolusti keskustan pois. Olisi pitänyt hyödyntää leveyttä enemmän ja päästä sitä kautta paikoille.

Rovaniemen Palloseuran ottelut miesten Kakkosessa jatkuvat viikon kuluttua vierasottelulla Vaasassa. RoPS:n seuraava kotiottelu on keskiviikkona 26.6. klo 18.30. Vieraaksi saapuu Oulun Luistinseura.