ROPSKAUPPA.FI                              
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 10574
torstai, 18 huhtikuu 2019 13:47

RoPS:n Kausarilahjoitus lasten- ja nuorisopsykiatrian yksiköille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Eetu Mikkola ja Janne Konttinen vastaanottivat RoPS:n kausikorttilahjoituksen Eetu Mikkola ja Janne Konttinen vastaanottivat RoPS:n kausikorttilahjoituksen Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran kausarikampanja innoitti tänäkin keväänä useat tahot - myös yksityiset - lahjoittamaan kausikortteja hyvään tarkoitukseen. Lapin sairaanhoitopiirin lasten- ja nuorisopsykiatrian yksikössä lapsille pyritään järjestämään mahdollisimman monipuolisia aktiviteetteja. Kausikorttilahjoitusta olivat vastaanottamassa apulaisosastonhoitaja Eetu Mikkola sekä sairaanhoitaja Janne Konttinen.

Pieni huone on täynnä pehmoleluja ja erilaisia lautapelejä, mutta huoneen keskiössä on - luonnollisestikin - iso televisio. Televisiossa on kiinni pelikonsoli.

Huone näyttää kuin miltä tahansa leikkihuoneelta. Lasten- ja nuorisopsykiatrian yksiköissä haetaankin juuri kodinomaisuutta. Suurin osa lapsista asuu viikot yksikössä ja viettää viikonloput kotonaan. Nuorimmilla alle 13-vuotiailla myös vanhemmat asuvat samalla osastolla.

- Tähtäämme siihen, että olo täällä olisi mahdollisimman lähellä normaalielämää, apulaisosastonhoitaja Eetu Mikkola sanoo.

- Päivisin lapset käyvät koulussa, mutta illat pyhitämme erilaisille aktiviteeteille. Teemme kaikkea mahdollista, käymme teatterissa tai elokuvissa, joskus keilaamassakin. Liikunta on ollut meidän teemana jo pidempään. Sen on koettu edistävän kaikkea muutakin toimintaa.

Psykiatrian yksiköissä tarjotaan apua koko perheelle. Lasten ollessa päivät koulussa, henkilökunta työskentelee samaan aikaan vanhempien kanssa.

Yksityisten lahjoittajien kautta saadut kausikortit tulevat koko osaston käyttöön. Lapsille ja nuorille pyritään tarjoamaan mahdollisimman monipuolisia aktiviteetteja, mutta toisinaan resurssit sekä mahdollisuudet ovat rajallisesti.

Jalkapallo-ottelut tuovat kesään kaivattua vaihtelua. On tärkeää, että lapset pysyvät kiinni myös sosiaalisessa elämässä.

- Se voi olla vain perheen kanssa kaupungilla liikkumista tai juuri isoissa yleisötapahtumissa käyntiä, Mikkola kertoo.

- Sellainen on osalle ihan harjoitteluakin. Lapset näkevät, miten erilaisissa tilanteissa toimitaan ja tehdään. Ja olisihan se mukava, jos joku lapsista saisi kipinän jalkapalloonkin! Silloin mekin olisimme onnistuneet.

Lapin keskussairaalan vieressä sijaitsevat lasten- ja nuortenpsykiatrian osastot ovat molemmat viisipaikkaisia. Nuorisopsykiatrian osasto tarjoaa moniammatillista tukea 13-18 -vuotiaille ja lastenpsykiatrian yksikkö sitä nuoremmille.

Onko mielessäsi hyvä kohde ja haluat lahjoittaa RoPS:n kausikortteja hyvään tarkoitukseen? Ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Luettu 1251 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227