ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 14 maaliskuu 2019 11:56

Lappilaisseurojen yhteistyö tiivistyy – TP-47 osaksi RoPS:n seurayhteistyöverkostoa

Arvostele tätä artikkelia
(8 ääntä)
TP-47 on perinteikä lappilainen jalkapalloseura ja yksi alueen merkittävimmistä junioriseuroista TP-47 on perinteikä lappilainen jalkapalloseura ja yksi alueen merkittävimmistä junioriseuroista Tornion Pallo -47

Perinteikäs merilappilainen Tornion Pallo -47 on liittynyt osaksi Rovaniemen Palloseuran vetämää seurayhteistyöverkostoa. TP-47:n myötä verkoston piirissä on jo yli 2000 junioripelaajaa.

Rovaniemellä TP-47:n nimi muistetaan erityisesti kausien 2004 ja 2005 yhteisestä taipaleesta jalkapallon miesten pääsarjassa. TP-47 oli samalla ensimmäinen Meri-Lapin joukkue, joka nousi aina Veikkausliigaan saakka.

Jalkapallo on Meri-Lapin vahvin urheilulaji. Yhteenlaskettuna alueen pelaajamäärä on käytännössä tasoissa Rovaniemen kanssa.

Tornio Pallo -47 on profiloitunut kasvattajaseuraksi. Heidän miesten edustusjoukkueensa pelaa alkavalla kaudella Kolmosessa, mutta samaan aikaan TP-47:n B-pojat karsivat SM-sarjaan samassa lohkossa Rovaniemen Palloseuran kanssa.

Tähtitarhassa oli puolenkymmentä TP-47:n junioria, ja ensimmäisiä edustajia nousee jo poikamaajoukkueiden mukaan.

TP-47:n puheenjohtaja Tuomas Lanton mukaan juuri pelaajakehitys oli torniolaisten syy liittyä RoPS:n yhteistyöverkostoon.

- Haemme osaamista valmennukseen sekä tietenkin tavoitteellisille pelaajille selkeää pelaajapolkua, Lantto sanoo.

- Jos kaveri on jo U15-maajoukkueessa, on selvää, ettei hänen tavoite voi olla Kolmosessa tai Kakkosessa. Hänen on päästävä mahdollisimman nopeasti haastavampaan ympäristöön.

Kuten RoPS:nkin kohdalla on nähty, lahjakkaimpien B-nuoret kannattaa jo harjoitella miesten edustusjoukkueen mukana. Pelillisesti Kakkonen olisi monelle nuorelle sopiva seuraava taso, mutta terävin kärki pystyy taistelemaan jopa paikasta Veikkausliigajoukkueen kokoonpanossa.

Lantto odottaa kiinnostuneena alkavaa yhteistyötä Rovaniemen Palloseuran kanssa.

- On selvää, että pelaajamäärältään pienellä alueella seurojen on kyettävä puolin ja toisin hyvään yhteistyöhön, TP-47:n puheenjohtaja Lantto painottaa.

Samaa korostaa myös Rovaniemen Palloseuran valmennuspäällikkö Pasi Tuutti.

- Olemme vuoden päivät määrätietoisesti laajentaneet seurayhteistyöverkostoamme ympäri Lappia. Tässä verkostossa TP-47 on merkittävä yhteistyökumppani jo historiansa ja sijaintinsa kautta, Tuutti sanoo.

- Yhteistyösopimuksen solmiminen kertoo modernista seuratoimintakulttuurista ja ajan hermolla olemisesta. Kaikkien seurojen ei tarvitse keskittyä kaikkeen, vaan jokainen seura pystyy keskittämään resurssinsa omiin tärkeimpiin valintoihinsa.

Seurayhteistyön myötä RoPS tarjoaa yhteistyöseuroille pelaajapolun lisäksi käytännössä kaiken valmennusosaamisen. Koulutustilaisuuksien lisäksi yhteistyö tarkoittaa myös valmennusmateriaalin ja -työkalujen jakamista. Laajimmillaan yhteistyöhön voi liittyä seurajohdon, viestinnän sekä markkinoinnin tukena olemista.

Luettu 3338 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309