ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 03 helmikuu 2019 21:22

RoPS/2 voitti Suomen Cupissa OLS:n – Jatkopaikka jäi kirvelevän lähelle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran farmijoukkue RoPS/2 voitti Kakkosen Suomen Cupissa OLS:n 0-1 (0-1). Voitosta huolimatta RoPS/2:n tie Suomen Cupissa tyssäsi alkulohkoon. RoPS:n voittomaalista vastasi Aleksi Koivumaa.

Jatkopaikka ei enää voisi olla pienemmästä kiinni. RoPS/2 taisteli vielä ennen tämän päivän ottelua lohkovoitosta yhdessä OLS:n ja JS Herculesin kanssa.

RoPS:lle jatkopaikkaan olisi riittänyt kahden maalin voitto. Maalin voitto taas tiesi jatkoa JS Herculesille. Kolmen ottelun jälkeen sekä RoPS että Hercules olivat tasapisteissä. Myös maaliero oli sama 7-3, jolloin ratkaisevaksi merkinnäksi jäi joukkueiden keskinäinen ottelu, jonka Hercules voitti 3-1.

Vaikka jatkopaikka karkasi viime metreillä, oli Cup-taival RoPS:lle erittäin positiivinen. Ensimmäiseen Kakkosen kauteen valmistautuva joukkue sai nyt ensikäden kokemusta tulevista vastustajista. Nähdyn perusteella RoPS voi valmistautua kauteen kohtalaisen levollisena.

- Kokonaisuus täytyy ottaa huomioon, RoPS/2:n päävalmentaja Vesa Tauriainen tiivistää.

- Olemme menneet eteenpäin jokaisessa ottelussa, ja tulos tulee juuri pelin kautta. Tänään pidimme jälleen nollan omissa. Kokonaisuutena olemme paljon paremmalla mallilla kuin vuosi sitten.

RoPS karkasi tämänpäiväisessä ottelussa johtoon jo puolen tunnin kohdalla Aleksi Koivumaan maalilla. Jarkko Luiro oli lähellä kasvattaa rovaniemeläisjohtoa, mutta hiukan jälkipuintia aiheuttaneessa tilanteessa erotuomari ei nähnyt puolustavan joukkueen rikettä, jolloin rangaistuspotkukin jäi antamatta.

RoPS voitti OLS:n aiemmin talvella vielä 7-1, mutta nyt vastassa oli täysin eri joukkue,

- Tämä oli paljon vahvempi OLS kuin vuoden alussa. He olivat aggressiivisia, napakampia ja halusivat prässätä meitä ylempää, Tauriainen kuvailee.

- Toisella puoliajalla jouduimme puolustamaan aika paljon, mutta jatkopaikka olisi ollut otettavissa. Puolustuspelaamisesta olen tyytyväinen, ja sitä olemme harjoitelleetkin. Kaksi linjaa toimi nyt todella hyvin.

Pelin jälkeen Vesa Tauriainen nosti esille vielä yhden koko rovaniemeläistä jalkapalloyhteisöä vaivaavan seikan - harjoitteluolosuhteet.

- Onhan meidän Ounashalli tuskaisen pieni, Tauriainen kritisoi.

- On hyvä päästä pelaamaan täysikokoiselle kentälle. Niihin Ounashallin välimatkoihin tottuu liian helposti. Se on iso muutos, kun yhtäkkiä tilaa on paljon enemmän.

RoPS/2:n seuraava kilpailullinen tapahtuma on huhtikuun puolella Kakkosen sarjakauden alkaessa. Ennen sarjakauden alkua joukkueella on tarkoitus pelata vielä useampi harjoitusottelu.

OLS – RoPS 0-1 (0-1)

37’ 0-1 Aleksi Koivumaa

RoPS kokoonpano

3 Pekka Silander
4 Simo Majander
6 Severi Salmirinne
10 Jarkko Luiro
12 Mikko Rantala
14 Erkka Alamäki
15 Janne Ojaniemi (90+1' Hietanen)
17 Aleksi Koivumaa
22 Tuomas Kaukua
24 Jonne Koistinen
27 Eero Paukku

2 Akseli Kantola
9 Lassi Paukku
11 Jimi-Jasper Vaarala
16 Roni Hietanen
23 Justus Jylhä
28 Joona Kähkönen

Kakkosen Suomen Cup lohko 1

     O V T H M  P
Hercules 3 2 0 1 7-3 6
RoPS/2 3 2 0 1 7-3 6
OLS 3 2 0 1 4-3 6
PS Kemi 3 0 0 3 1-10 0
Luettu 3859 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309