ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 18 tammikuu 2019 09:46

RoPS/2 valmistautuu Cup-avaukseen - Sunnuntaina katsotaan Oulun Hercules

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Viime syksynä sarjanousua juhlinut Rovaniemen Palloseuran farmijoukkue RoPS/2 valmistautuu ensimmäiseen kauteensa Kakkosessa. Kilpailukausi käynnistyy jo tulevana sunnuntaina ensimmäisellä Kakkosen Cup-ottelulla. Ottelu JS Hercuesta vastaan pelataan Oulussa tulevana sunnuntaina.

Jos uudistui Veikkausliigan sarjajärjestelmä alkavalle kaudelle, vähintään samanmoisen myllerryksen kävi lävitse myös perinteinen Suomen Cup.

Lohkovaihe Cupissa säilyy edelleen. Vuodentakaisesta poiketen Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen joukkueet pelaavat kuitenkin jokainen omat alkusarjansa, joista parhaat etenevät yhteisiin Cupin pudotuspeleihin.

Alkusarjoista Veikkausliigan neljä parasta sekä Ykkösen ja Kakkosen kaksi parasta jatkavat varsinaiseen Cup-vaiheeseen. Ensi vuonna mukaan tulevat myös tänä vuonna Regions Cupissa menestyneet joukkueet.

RoPS:lle sunnuntainen ottelu on ensimmäinen todellinen kosketus Kakkosen peleihin. Viikko takaperin RoPS tosin voitti OLS:n harjoitusottelussa 7-1, mutta Cup:n avausvastustaja JS Hercules näyttänee tarkemmin uuden sarjatason haasteet.

RoPS:n valmentaja Vesa Tauriainen ei Cup-avauksen alla lähtenyt hänkään sen tarkemmin ennustamaan tulevaa.

- Näillä tiedoilla on vielä vaikea sanoa, mikä marssijärjestys tulee olemaan. Itselläni olo on kuitenkin aika luottavainen, Tauriainen sanoo.

- Olemme saaneet joukkueeseen hyviä vahvistuksia. Pelaajat treenaavat hyvin, ovat sitoutuneita toimintaan ja osoittavat, että haluavat kehittyä ja pelata korkeammalla sarjatasolla.

RoPS:n kakkosjoukkue koostuu pääasiassa seuran omista, B-poikiin jo yli-ikäisistä nuorista pelaajista. Mukaan on saatu myös uusia Rovaniemelle muuttaneita ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia – viimeisimpänä Jaakko Vihanta SJK:sta sekä Simo Majander MYPA:sta.

Cupin karsintalohkossa RoPS kohtaa oululaisvastustajat OLS:n ja Herculesin sekä viime kauden päätteeksi lopulta Kakkoseen saakka pudonneen PS Kemin.

Varsinaisen sarjakauden käynnistyessä myöhemmin keväällä kovimmat vastustajat löytynevät silti etelämpää. RoPS:n lisäksi Veikkausliigaorganisaatioista myös SJK:n, KuPS:n sekä VPS:n farmijoukkueet löytyvät samasta C-lohkosta.

- Seinäjoki on varmasti jo organisaationakin sellainen, että se haluaa menestyä. Myös koko Vaasan alue on vahva, samoin KuFu Kuopiosta, Tauriainen arvelee.

- Tulemme saamaan kovia ja kehittäviä pelejä, joka on erityisesti seuran kannalta merkittävä asia. Peliympäristö on jo sellainen, että tarvittaessa edustusjoukkueenkin pelaajat voivat hakea Kakkosesta peliaikaa. Tämä palvelee laajemmin koko meidän seuran tarpeita.

Yhden merkittävän muutoksen Tauriainen löytää viime kauteen verrattuna. RoPS varmisti nousunsa Kakkoseen liki suvereenin esityksen päätteeksi.

- Pelaamisen vaatimustaso nousee kaikin puolin, ”Vesse” tiivistää.

- Viime vuoteen verrattuna nyt me joudumme myös puolustamaan. Puolustuspelaamiseen täytyy kiinnittää huomiota, ja siihen me olemme talven aikana vahvasti keskittyneetkin.

Kakkosen Cupin avausottelu JS Hercules – RoPS/2 sunnuntaina 20.1.2019 Heinäpään jalkapallohallissa Oulussa. Ottelu alkaa kello 15.45.

Luettu 2788 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309