ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 17 tammikuu 2019 19:26

RoPS laatujärjestelmän tasolle 4 – ainoana Pohjois-Suomessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
RoPS laatujärjestelmän tasolle 4 – ainoana Pohjois-Suomessa Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura on noussut Palloliiton laatujärjestelmässä toiseksi korkeimmalle eli neljännelle tasolle. Asia varmistui lopullisesti tämänpäiväisessä arviointitilaisuudessa. RoPS on Pohjois-Suomen ainoa nelostasolle yltävä seura.

Palloliiton viisiportainen laatujärjestelmä luotiin kotimaisen jalkapallon tarpeisiin. Järjestelmä avattiin seuroille vuonna 2015, ja sen tarkoitus on auttaa seuroja oman toimintansa arvioinnissa sekä erityisesti toiminnan kehittämisessä.

Laatujärjestelmässä seuran toimintaa katsotaan kokonaisuutena. Kriteerejä on kolme – urheilutoiminta, seuran johtaminen sekä viestintä ja markkinointi.

Tämän vuosikymmenen aikana RoPS:n toiminta on kasvanut voimakkaasti. Pelaajakehitystä ohjaa Visio 2025 sekä tänä syksynä julkaistu laaja valmennuslinjaus. Junioreiden määrä on jo ylittänyt tuhannen pelaajan rajan, ja siinä tyttöjalkapallo on vahvasti mukana.

Torstaisessa arviointitilaisuudessa mukana ollut Suomen Palloliiton kehityspäällikkö Henri Alho kiittelee seuran valitsemaa suuntaa.

- Koko 2010-luvun ajan RoPS:ssa on näkynyt seuratoiminnan systemaattinen ja pitkäjänteinen kehittäminen kaikilla osa-alueilla. Päätoimisuus on kasvanut, joka on mahdollistanut sisältöön ja urheilutoimintaan panostamisen, Alho arvioi.

- RoPS:n seurajohdolle on annettava tunnustus resurssoinnista sekä rohkeudesta tehdä päätöksiä. Ilman seurajohdon tukea tällainen tulos ei olisi mahdollinen.

Palloliitossa on kiinnitetty huomiota myös RoPS:n syksyllä käynnistyneeseen seurayhteistyötoimintaan. Yhteistyöverkoston kautta RoPS pystyy tarjoamaan valmentaja- ja pelaajakoulutusta sekä työkaluja seurojen koko toiminnan kehittämiseksi.

- RoPS on uudistanut toimintaansa monipuolisesti, eikä ole mennyt pelkästään edustusjoukkue edellä. Jos yksittäisen noston haluaisin tehdä, se on juuri vastuunotto koko lappilaisesta jalkapallosta, Henri Alho kehuu.

Rovaniemen Palloseuralle laatujärjestelmä on tuonut konkreettisia mittareita ja työkaluja oman toiminnan tarkkailuun. Nelostasolle pääsy on tunnustus tehdystä työstä.

- Se kertoo meidän tekemisen tasosta, RoPS:n toiminnanjohtaja Hannu Korhonen kuvailee.

- Laatujärjestelmän mukana on tullut esimerkiksi tarkka dokumentointi meidän kaikesta toiminnasta, ei vain urheilu- ja valmennustoiminnasta, vaan myös muihin kriteereihin liittyen eli johtamiseen ja viestintään sekä markkinointini.

Palloliiton uusittujen ja kiristyneiden kriteereiden mukaan Rovaniemen Palloseura on kuudes Palloliiton laatujärjestelmän tasolla neljä oleva seura ja ainoa Pohjois-Suomesta. Korkeimmalla tasolla viisi on kaksi seuraa – Helsingin Jalkapalloklubi sekä Tampereen Ilves.

Luettu 2325 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309