ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 23 joulukuu 2018 16:55

Tervetuloa, Kolarin Kontio - RoPS:n yhteistyöverkosto laajenee

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

Rovaniemen Palloseuran seurayhteistyöverkosto laajeni joulun alla kohden läntistä rajajokea. Perinteikäs Kolarin Kontio liittyi mukaan yhteistyöverkostoon Keminmaan Pallon, Rovaniemi Unitedin sekä Sodankylän Pallon seuraksi.

Noin neljän tuhannen asukkaan Kolari pystyy näyttämään esimerkkiä huomattavasti isommillekin kunnille. Toissakesänä valmistunut tekonurmikenttä oli kunnalta suuri satsaus, mutta samalla se toi myös välittömiä tuloksia.

Nuorten harrastusmäärä lähti jyrkkään nousuun.

- Vuoden aikana meidän pelaajamäärä kasvoi lähes 40 prosenttia, Kolarin Kontion toiminnanvastaava Tony Tolonen kertoo.

- Tällä hetkellä meillä on pelaajia tarkalleen 183 ja toiminta kattaa kaikki ikäluokat nelivuotiasta 15-16-ikävuoteen saakka, sekä tytöissä että pojissa.

Olosuhteet luovat puitteet, mutta tärkein tekijä pelaajamärän kasvussa on ollut seuran omissa toimissa. Kolarin Kontio on panostanut vahvasti valmentajien koulutukseen sekä seuran omaan markkinointiin ja some-viestintään.

Tänä syksynä peräti joka kolmas peruskouluikäinen kolarilainen oli mukana Kolarin Kontion toiminnasta. Vastaavia lukuja on hankala löytää mistään muusta Palloliiton alaisesta seurasta.

RoPS:n seurayhteistyöverkostoon liittyminen oli Kolarin Kontiolle luonnollinen seuraava siirto. Yhteistyö tarkoittaa sekä RoPS:n tarjoamaa koulutusta omalla paikkakunnalla, että osallistumista RoPS:n sisäisiin koulutustapahtumiin.

- Meille tämä oli merkittävä sopimus, Tony Tolonen myöntää.

- Kolarissa on kova jalkapallobuumi ja olemme saaneet runsaasti uusia junioreita. Valmentajakoulutuksen lisäksi pidämme tärkeänä, että voimme osoittaa tavoitteellisille pelaajillemme todellisen pelaajapolun aina Veikkausliigaan saakka.

Ensimmäiset yhteiset koulutustapahtumat on jo merkitty ensi kauden kalenteriin. Rovaniemellä tapahtuvien tilaisuuksien lisäksi RoPS:n Juho Luukkonen tulee vetämään Kolarissa sekä juniorivalmentaja- että maalivahtikoulutuksia.

Luettu 1421 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309