ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 01 joulukuu 2018 17:16

Johtokuntaan kaksi uutta jäsentä - Pelaajabudjettiin maltillista kasvua

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Johtokuntaan kaksi uutta jäsentä - Pelaajabudjettiin maltillista kasvua Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura linjasi syyskokouksessaan tulevan kauden tavoitteet. Samalla seuran johtokunta sai kaksi uutta jäsentä Veikko Pyynyn ja Juha Eskelisen astuttua väistyvien Heikki Hannolan ja Hannu Korhosen tilalle.

Tiukka kulukuuri, positiivinen tulos sekä pientä tarkennusta pelaajabudjettiin. Rovaniemen Palloseura jatkaa edelliskausien linjaa vastuullisessa taloudenpidossa.

RoPS:n tuore toiminnanjohtaja Hannu Korhonen esitteli syyskokoukseen saapuneille seuraedustajille ensimmäisen talousarvionsa. Korhosen laskelmien mukaan RoPS tavoittelee ensi kaudella noin sadan tuhannen euron plusmerkkistä tulosta.

- Edelleen meidän on laskettava jokainen euro hyvin tarkkaan, Korhonen huomauttaa lukujen takaa.

- Kaikki muistavat, että teimme vuosikymmenen alussa raskaita tappioita. Olemme onneksi saaneet kurssin pikkuhiljaa kääntymään, mutta edelliskausilta kertyneet velvoitteet painavat meitä edelleen.

Lippu- ja oheismyyntituloissa RoPS pysyy maltillisesti päättyneen kauden tasolla. Myös Europeleistä on laskettu ainoastaan ensimmäinen kierros.

- Budjettia ei kannata rakentaa toiveiden varaan. Europelien kohdalla puhutaan usein UEFA:n maksamista korvauksista, mutta samalla unohdetaan, että myös kulut ovat suuret, Korhonen sanoo.

- Jos esimerkiksi joudumme ottamaan charter-koneen, jo se raapaisee päältä sata tuhatta euroa. Käytännössä laskemme jäävämme Europeleistä plussalle kotiottelun tulojen verran.

Edustusjoukueen osalta tulevan kauden pelaajabudjettiin on kuitenkin tiedossa noin 20% korotus. Etuineen ja sivukuluineen pelaajabudjetti ylittää puoli miljoonaa euroa. Tästä palkkojen osuus on noin 340'000 euroa.

- Itse asiassa tuo 340'000 on aika tarkkaan viime vuoden lopullinen rahapalkkatoteutuma, toiminnanjohtaja Korhonen laskee.

- Olemme tähän saakka lähes joka kausi ylittäneet pelaajabudjetin. Nyt halusimme olla tuonkin suhteen realistisempia.

Johtokuntaan lisää asiantuntijuutta

Rovaniemen Palloseuran johtokunnassa usean vuoden vaikuttanut Heikki Hannola jättäytyi omasta pyynnöstään pois seuran vastuutehtävistä. Myös Hannu Korhonen joutui luopumaan johtokunnan paikasta tultuaan valituksi seuran toiminnanjohtajaksi.

Hannolan ja Korhosen tilalle valittiin asianajaja Veikko Pyyny sekä ravintoloitsija Juha Eskelinen.

- Veikosta saamme johtokuntaa lisää juridista osaamista. Hänellä on myös pitkä kokemus RoPS:n luottamustehtävistä, joten hän tietää, miten seura pyörii, Korhonen kiittelee.

- Juha on Rovaniemellä tunnettu ja menestynyt ravintoloitsija. Häneltä saamme näkemyksen yritysmaailmasta sekä liiketoiminnan asiantuntijuutta.

Kaksivuotisjakson päätteeksi eroamisvuorossa ollut puheenjohtaja Risto Niva valittiin yksimielisesti seuran puheenjohtajaksi myös tulevalle kaksivuotisjaksolle.

Urheilupuolella RoPS:n miesten Edustusjoukkue tavoittelee paikkaa Veikkausliigan kuuden parhaan joukossa. Naisten Edustuksen sekä Miesten Kakkosjoukkueen tavoite on sarjapaikan säilyttäminen. Myös RoPS:n B-poikien osalta tavoite on edelleen poikien SM-sarja.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1958 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309