ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 18 lokakuu 2018 20:26

Sodankylän Pallo ja Rovaniemi United mukaan RoPS:n seurayhteistyöverkostoon

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Sodankylän Pallo ja Rovaniemi United mukaan RoPS:n seurayhteistyöverkostoon Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemi United ja Sodankylän Pallo ovat ensimmäiset seurat, jotka liittyivät Rovaniemen Palloseuran uuteen seurayhteistyöverkostoon. Sekä SoPa että Roi Utd valitsivat mallikseen korkeimman Kulta-tason.

Rovaniemen Palloseura aloitti uuden yhteistyöverkkomallin rakentamisen viime keväänä. Kesän ja syksyn aikana käytiin ensimmäisiä tunnusteluja lappilaisten seurojen parissa, ja lopulta syyskuussa asiasta voitiin kertoa laajemmin. 

Alunperin työnimeä satelliittiseuratoiminta käyttänyt malli on nyt lopullisessa muodossaan seurayhteistyöverkosto. Ensimmäiset verkostoon liittyvät seurat ovat Rovaniemi United ja Sodankylän Pallo.

- RoPS:n tavoitteena on auttaa lappilaisia pelaajia saavuttamaan heidän unelmiaan ja ylipäätään lappilaisia seuroja voimaan paremmin. Laadukkaampi seuratoiminta mahdollistaa laadukkaamman valmennuksen, tiivistää RoPS:n valmennuspäällikkö Pasi Tuutti.

- Samalla kannamme oman vastuumme yhteiskunnallisesta haasteesta, eli lasten ja nuorten vähäisestä liikkumisesta. Kun voimme tarjota nuorille heidän oman tasoistaan toimintaa, saamme heidät innostuneemmiksi jatkamaan urheilun parissa aikuisiälle saakka.

Sekä Sodankylän Pallo että Rovaniemi United valitsivat kolmitasoisesta yhteistyömallistosta korkeimman eli Kulta-tason. Kulta-luokitus antaa yhteistyöseuroille täydet oikeudet mm. kaikkiin RoPS:n opetus- ja koulutusmateriaaleihin, kaikkiin pelaajakehitysmaailman työkaluihin sekä muihin tukitoimiin.

Seurojen katse pelaajapolussa ja valmentajien osaamisen kehittämisessä

Uusista yhteistyöverkoston jäsenistä Rovaniemi United on on rovaniemeläinen jalkapallon erikoisseura, jolla on merkittävä panos erityisesti alueen tyttö- ja naisjalkapalloilussa. Sodankylän Pallo on Sodankylän suurin nuorisourheiluseura, jonka jalkapallojaosto tekee vahvaa nousua.

Rovaniemi Unitedin puheenjohtaja Kari Valkaman odotuksissa on erityisesti rovaniemeläisen tyttöjalkapalloilun kehittäminen.

- Tiedämme, että varsinkaan tytöissä emme voi seuroina kilpailla samoista ikäluokista, Valkama taustoittaa.

- Tämä seurayhteistyö antaa meidän pelaajille paljon positiivista. Nyt meillä on osoittaa, että Rovaniemellä pelaajapolku voi kulkea nappuloista aina liigaan saakka. Samoin valmentajille alkavat koulutukset ovat tärkeitä paitsi seuran tekemisen myös valmentajien oman urapolun kannalta.

Sodankylän Pallon jalkapallojaoston puheenjohtaja Jake Suopanki on Valkaman kanssa samoilla linjoilla. Seuralle on tärkeää voida osoittaa, että pelaajapolku SoPa:n nappuloista aina Veikkausliigaan saakka on täysin mahdollinen.

- RoPS on seura, joka on viime vuosina tehnyt loistavaa työtä ja tulosta. Meillä on isot toiveet siitä, mitä tämä tulee poikimaan meidän valmennuspuolelle sekä yleisemmin junioriyhteistyöhön, Suopanki sanoo.

- Mainitsimme jo päättäjäisten yhteydessä yhteistyön alkamisesta muutamalla sanalla, ja monet juniorit olivat välittömästi innoissaan. Siellä jo odotetaan, että he pääsisivät jossain vaiheessa osallistumaan isomman seuran harjoituksiin.

Yhteistyösopimus tulee olemaan näkyvimmillään juuri yhteisissä tapahtumissa niin pelaajakehityksen kuin valmennuskoulutustenkin osalta. Lisäksi seurojen operatiivinen henkilöstö tekee yhteistyötä sekä pelaajien arjen laadun että yleisemmin seurojen toimintaedellytysten parantamiseksi.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3654 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309