ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 30 touko 2018 22:03

RoPS panostaa valmentajien koulutukseen - Tukea pelaajan sekä valmentajan arkeen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS panostaa valmentajien koulutukseen - Tukea pelaajan sekä valmentajan arkeen Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseurassa käynnistyi keväällä uusi valmentajien koulutusohjelma, jonka tavoitteena on valmentajien ja sitä myöden pelaajien arjen tukeminen. Sisäinen valmentajakoulutus on suunnattu oman sekä yhteistyöseurojen valmentajille. Tämän vuoden osalta koulutus on edennyt kolmanteen vaiheeseen.

Yhteisissä tapahtumissa käsitellään valmentajien toiveiden mukaisia teemoja laajasti sekä pintaa syvemmältä. Viimeisimmässä tapaamisessa tapetilla oli lasten ja nuorten fyysinen valmentaminen sekä urheilijaksi kasvaminen. Tilaisuuden pääpuhujana oli RoPS:n talenttivalmentaja Jari Alamäki.

Jari Alamäki on paneutunut nuorten nopeus-, voima- ja kestävyysharjoitteluun. Lisäksi kansainvälisen kokemuksen ansiosta Alamäki pystyy esimerkkien kautta vertaamaan eri maiden fyysisiä harjoittelumalleja Suomessa vallalla oleviin käytäntöihin.

Valmentajien osalta ongelmaksi koetaan usein, ettei valmentajien oma osaaminen aina riitä tunnistamaan pelaajien fysiologisia ongelmia. Tällöin valmentajilta saatava palaute fyysiseen harjoitteluun tai vammojen ennaltaehkäisyyn jää väistämättä vajaaksi.

Näihin ongelmakohtiin Rovaniemen Palloseurassa panostetaan jatkossa entistä tarmokkaammin. Seuran valmennuksessa on mukana kansallisen huipputason osaamista mm. Jari Alamäen sekä valmennuspäällikkö Pasi Tuutin ansiosta. Heidän osaamistaan tullaan jalkauttamaan entistä aktiivisemmin kenttätasolle.

Yhtenä uutena toimintamallin muutoksena RoPS ja SantaSport tulevat tiivistämään yhteyistyötä pelaajan laadukkaamman arjen toteuttamiseksi. Seuraavan kauden käynnistyessä ensi syksynä, RoPS tulee siirtymään kaikkien ikäluokkien kohdalla SantaSportin toteuttamaan oheisharjoitteluohjelmaan.

Esimerkki entistä yksilökeskeisemmästä toimintatavasta on oheisharjoitteluryhmien jakaminen PHV-aikataulun mukaisesti. PHV (Peak Height Velocity) tarkoittaa nuoren kasvupyrähdyksen huippuvaihetta, jolloin harjoittelun on oltava kontrolloidumpaa kuin ennen sitä tai sen jälkeen. PHV on hetki, jolloin nuoret urheilijat ovat kaikista alttiimpia eri tasoisille ja asteisille rasitusvammoille.

RoPS:n seuraava valmentajien koulutustilaisuus järjestetään heinäkuussa RoPS - SJK Veikkausliigaottelun yhteydessä. Tilaisuuksien muut aihepiirit ovat oppiminen ja pedagogiikka, pallohallintajalkapallon perusteet, otteluanalysointi sekä psyykkinen valmennus.

 

Luettu 2086 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309