ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 15 touko 2018 22:21

Iloa ja onnistumisia jalkapallosta - RoPS:n joukkueet ensimmäistä kertaa Luovi Cupissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Iloa ja onnistumisia jalkapallosta - RoPS:n joukkueet ensimmäistä kertaa Luovi Cupissa Kuva: Jarmo Harju

Luovi Cup on oululaisen Tervarit Junioreiden järjestämä eritysryhmien jalkapalloturnaus. Rovaniemen Palloseura osallistui turnaukseen nyt ensimmäistä kertaa.

- Tätä turnausta on jännitetty melkein kaksi kuukautta, kentän laidalta pelaajia ohjaava Sirpa Oiva nauraa. Sirpa Oiva on yksi neljästä Rovaniemen Palloseuran soveltavan jalkapallon vetäjistä.

RoPS perusti ensimmäisen soveltavan jalkapallon harrasteryhmänsä toissa keväänä. Alun kuudesta pelaajasta toiminta on laajentunut jo kolmeenkymmeneen harrastajaan. Imua jalkapallon pariin on.

Viime viikonloppuna RoPS osallistui Oulussa järjestettyyn erityisryhmien jalkapalloturnaukseen Luovi Cupiin. Arina Areenalla pidetty tapahtuma oli monella tapaa ikimuistoinen.

- Nämä olivat kaikille meidän pelaajille ensimmäiset oikeat jalkapallo-ottelut koskaan, Oiva kertoo.

Jännitys näkyi vielä ensimmäisissä peleissä, mutta RoPS:n otteet paranivat turnauksen edetessä. Vaikka pelattiin voitoista, tärkeintä oli kuitenkin yhdessäolo ja urheilusta nauttiminen. 

- Mukana oli tunnetta laidasta laitaan, iloa ja onnistumisia. Kaikkea sitä, mitä urheilu voi parhaimmillaan antaa, Oiva iloitsee.

- Lisäksi saimme paljon uusia kavereita. Meidät kutsuttiin jo heinäkuun Kokkola Cupiin ja varmistettiin, että tulemmehan tännekin taas ensi keväänä.

Kannustus turnauksessa oli kovaa ja tasapuolista. Pelaajat kantoivat ylpeinä pelipaitojaan, ja Sinisellä Sydämellä -huudot raikasivat katsomosta.

Erityisryhmien jalkapallon suosio kasvaa

Rovaniemen Palloseura pyörittää soveltavan jalkapallon toimintaa ympärivuotisesti samaan tapaan kuin nappuloita tai ikäkausijoukkueitakin.

Kaksi ryhmää on jaettu pelaajien iän mukaan, ja kolmannen ryhmän perustamiseenkin on valmius, mikäli osallistujia saadaan lisää. Tytöt ja pojat pelaavat samoissa sekajoukkueissa.

Ryhmän vastaava vetäjä Sirpa Oiva kiittelee sekä RoPS:n että Rovaniemen Kaupungin suhtautumista soveltavaan jalkapalloon.

- Kaupungin suuntaan yhteistyö esimerkiksi vuorojen varaamisen suhteen on ollut täysin saumatonta, Oiva kertoo tyytyväisenä.

- Samoin RoPS:n osalta esimerkiksi Veikkausliigajoukkueen pelaajat ovat olleet kannustamassa ja mukana harjoituksissa. Heidän kuvaamaansa tsemppivideotakin kelasimme Ouluun mentäessä kymmeniä kertoja.

Yksi asia tosin vaivaa soveltavaa jalkapalloa kuten kaikkia muitakin Rovaniemen jalkapallojoukkueita. Se on tilan puute.

- Harjoittelemme talvisin pelkästään Syväsenvaaran koulun liikuntasalissa, Oiva sanoo.

- Jos pääsisimme edes kerran kuukaudessa Ounashalliin, silläkin olisi meille iso merkitys. Nyt Luovi Cupissa moni meidän pelaaja ei ollut koskaan aikaisemmin ollut isolla kentällä tai edes tekonurmella.

RoPS soveltava jalkapallo

Rovaniemen Palloseuran soveltavan jalkapallon ryhmät ottavat jatkuvasti lisää pelaajia. Ryhmät harjoittelevat torstaisin, kesäisin Saaren Koululla ja talvella Syväsenvaaran koulun liikuntasalissa.

Sirpa Oiva, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 7187429
Rovaniemen Palloseura, vastaava vetäjä

Katriina Merkkiniemi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 562 5337
Rovaniemen kaupunki, soveltava-ja senioriliikunta

Antti Valtiala, vetäjä
Jonna Tuomaala, vetäjä
Katja Matinaho, vetäjä
Hanna Moilanen, vetäjä (tuuraajana Luovi Cupissa)

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Jarmo Harju

Luettu 2104 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309