Uutisarkisto

Kaikki uutiset

torstai, 22 kesäkuu 2017 12:58

FRM Clinic päätettiin riehakkaissa tunnelmissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
FRM Clinic päätettiin riehakkaissa tunnelmissa Kuva: Pasi Pikkupeura

Kun viime viikonloppuna SantaSportin Tiera Auditoriossa kysyttiin, moniko haluaisi tulla mukaan myös ensi kesänä, täyttyi huone innokkaista kiljahduksista, ja seitsemänkymmentä käsiparia nousi silmänräpäyksessä kohden kattoa.

Vietettiin kesän odotetuimma jalkapalloleirin - Real Madrid Foundation Clinicin - päättäjäistilaisuutta. Mukana diplomien jaossa olivat kaikki leirille osallistuneet pelaajat sekä valmentajat.

Pelkästään osallistujien reaktioista päätellen leiri oli menestys. Sekä suomalaiset pelaajat että valmentajat pääsivät tutustumaan siihen, kuinka jalkapalloa tehdään yhdessä maailman maineikkaimmista seuroista.

Leirin järjestäminen oli kuukausien mittainen ponnistus. Organisaatio kasattiin jo alkutalvesta. Rovaniemen Palloseuran osalta leiriä koordinoi Ossi Koskela.

Koskelan apuna heti järjestelyistä lähtien toimivat AMK:n opiskelijat Aleksi Partanen sekä Santeri Lahtinen.

- Itse leirillä päivät kuluivat täysin valmentamisessa. Leiriä edeltävän ajan mietimme markkinointia, leirin käytännön järjestelyitä sekä tilojen varauksia, Santeri Lahtinen kertaa urakkaansa.

- Varsinaisten jalkapalloharjoitusten sisältö tuli hyvin tarkkaan Real Madrid Foundationin puolelta. Niissä me olimme vain apuna ja tulkkina. Sen sijaan oheisharjoitusten sisältöä pääsimme itseki suunnittelemaan.

Leiri oli samalla oppia myös valmentajille itselleen.

- Espanjalaiset valmentajat painottivat erityisesti pallon hallintaa ja syöttämistä. Käytännössä kaikki tehtiin pallon kanssa, Aleksi Partanen kertoo.

- Ja vaikka koko ajan oltiin tekemisissä pallon kanssa, niin Suomeen verrattuna painopiste oli yksilön sijaan enemmän joukkuepelaamisessa.

Espanjasta Napapiirille oli saapunut neljä valmentajaa. Heidän johdossaan toimi Generation Aidas Internationalin edustajana Alejandro Casas.

Alejandro Casas on kiertänyt leirien mukana ympäri maailmaa nyt kolme vuotta.

- Hienointa näissä leireissä on, kuinka täällä pääsee tustutumaan erilaisiin kulttuureihin ja erilaiseen jalkapalloon. Kaikki oppivat, niin pelaajat kuin valmentajatkin, Casa kiittelee.

- Meidän kannalta tietenkin toivomme, että pelaajat sekä täkäläiset toimijat saisivat hyvän kuvan siitä, miten asioita tehdään Espanjassa ja Real Madridin organisaatiossa.

Rovaniemen Palloseuran lisäksi leirin järjestelyihin osallistuivat SantaSport Olympic Training Center sekä Real Madrid Foundationin Suomen yhteistyökuppani Saarikoski Travels.

Leiriä olivat tukemassa Lapin Kansa ja Tapojärvi Oy. Generation Adidas International on yksi Foundation Real Madridin maailmanlaajuisista pääyhteistyökumppaneista.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1967 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi