ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 08 helmikuu 2017 19:33

Essi Jokelainen RoPS:n edustusjoukkueiden uusi hieroja

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lassi Järvenpää Essi Jokelaisen käsittelyssä. Lassi Järvenpää Essi Jokelaisen käsittelyssä. Kuva: Pasi Pikkupeura

- Eihän tästä tarvitse ikinä nousta, hierontapöydällä makaava Lassi Järvenpää huokaisee.

Vieressä varusteitaan pakkaileva Essi Jokelainen hymyilee. Pelaajan reaktiosta päätellen pohkeiden saama käsittely oli kaikin puolin onnistunut.

RoPS:n pelaajien lihakset ovat tästä lähtien pitkälti Essi Jokelaisen hoitavissa käsissä. Itsekin RoPS:ssa pelannut Jokelainen on sekä miesten että naisten edustusjoukkueiden uusi hieroja. Oma pelaajatausta auttaa ymmärtämään jalkapalloilijoiden erityistarpeet.

- Kokeneemmat pelaajat ovat lihashuollonkin suhteen tunnollisempia. Näillä nuoremmilla on välillä paha tapa, että asiat pitää oppia ensin kantapään kautta, Jokelainen naurahtaa ja luo merkitsevän katseen Järvenpään suuntaan.

- Mutta oikeasti meidän pelaajat suhtautuvat huoltoon ja palautumiseen kuten ammattilaisten pitääkin. Juoksulajina jalkapallo kuitenkin kuormittaa todella paljon erityisesti pohkeita ja takareisiä. Hieronnalla päästään käsittelemään niitä syvempiä lihaksia, joihin ei venyttelyllä voida vaikuttaa.

Järvenpää kuuntelee ja nyökyttelee. Erityisesti keskellä otteluruuhkaa tai kiivainta harjoittelukautta pelkkä omatoiminen rullailu ja palauttavat lenkit eivät enää riitä.

- Esimerkiksi viime syksynä maaottelutauon aikaan jalkoihin iski aivan ennennäkemätön jumi. Niistä lähti kaikki voimat, eikä jalkoja saanut istuessa edes suoristettua. Ilman hierontaa pelaamisesta ei olisi tullut yhtään mitään, Järvenpää muistelee.

Joukkueen hierojan työmaa ruuhkautuu muutoinkin juuri taukojen ympärille.

- Pari tuntia ottelun jälkeen voidaan tehdä pientä ravistelua tai kevyttä herättelyä ennen peliä, mutta kaikkein paras ajankohta hieronnalle olisi lepopäivinä, Jokelainen kertoo.

- Kyllä pelaajat osaavat hierojalle tulla. Jalkapallo on jaloille rankka laji. Loukkaantumisriskin vuoksikin pahat kireytymät ja jumit pitää saada aukaistua mahdollisimman tehokkaasti ja varhaisessa vaiheessa.

Siviilissä Essi Jokelainen työskentelee Urheiluhierojat N & E:ssä. Urheiluhierojat N & E on erikoistunut klassiseen sekä urheiluhierontaan. Lisätietoja: www.facebook.com/NEurheiluhierojat

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 4805 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309