ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 25 marraskuu 2016 15:03

Hyvää Seuraa - RoPS liikuttamaan nuoria opiskelijoita

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemellä on käynnistynyt Suomen Palloliiton ja Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry:n vetämä kaksivuotinen Hyvää Seuraa -hanke. Lapista valtakunnallisessa hankkeessa on mukana Rovaniemen Palloseura.

Hyvää Seuraa -hankkeessa lähestytään 16-20 -vuotiaita ammattiin opiskelevia nuoria. Hankkeen kautta nuorille tarjotaan mahdollisuus päästä osaksi paikallista jalkapalloseuraa sekä harrasteliikunnan että seuratoiminnan kautta.

Rovaniemen Palloseurassa projektikoordinaattorina toimii Pasi Pikkupeura. Oppilaitoksista toiminta käynnistetään yhdessä Lapin ammattiopiston kanssa.

- Hanke on erittäin mielenkiintoinen ja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet niin RoPS:lle kuin oppilaitoksellekin. Seurana meidän toiveena on saada paikallisten oppilaitosten kanssa aikaiseksi pysyviä yhteistyömalleja, jotka kantaisivat pitkälle tuleville vuosille, koordinaattorina aloittanut Pikkupeura kertoo.

- Harrastejalkapallo on ollut keskusteluissa RoPS:n sisällä aiemminkin. Ongelmana on, että tuossa iässä ikäkausijoukkueiden toiminta on lähes aina kilpailullista. Harrastefutiksessa kyse ei ole niinkään resursseista vaan toimintamalleista, ja niitä me lähdemme nyt luomaan.

- Mutta mukana on myös aito huoli nuorten opiskelijoiden jaksamisesta sekä terveydestä. Kouluissa on jouduttu karsimaan liikunnan määrä aivan minimiin. Ammattiin opiskelevilla on yksi kurssi - eli 20 tuntia - pakollista liikuntaa koko 3 vuoden opintojakson ajalle, Pikkupeura huomauttaa.

Liikunnan lisäämisen ohella opiskelijat otetaan osaksi myös muuta seuratoimintaa ja ottelutapahtumien järjestämistä. Tavoitteena on, että opiskelijat voisivat käytännön harjoittelun ja oppimisen kautta edistää opintojaan.

- Onnistuessaan tästä olisi valtaisa hyöty paitsi meille, niin erityisesti opiskelijoille itselleen. Emme siis etsi perinteistä talkooväkeä, vaan haluamme tarjota jotain uutta, jossa nuoret voisivat hyödyntää omaa ammatillista osaamistaan omien toiveidensa mukaan, Pikkupeura sanoo.

- RoPS:n mukana opiskelijat pääsevät näkemään hyvin läheltä myös Veikkausliigajoukkueen toimintaa. Meidän etuna on RoPS:n tiivis yhteisö, jolloin opiskelijat pääsevät tekemisen kautta tutustumaan myös edustuksen pelaajiin sekä valmentajiin.

"Hyvää seuraa – nuorten osallistaminen seuratoimintaan" -projekti on Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) rahoittama.

Pasi Pikkupeura, projektikoordinaattori
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 040 755 1024

hyvaa seuraa

Luettu 1917 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309