ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 21 elokuu 2015 08:32

Paluu vanhan koulun uudelle kentälle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Monitoimikentällä voi pelata useita pallopelejä, mutta RoPSin kanssa käyty kamppailu sai nostatettua erityisesti oppilaiden jalkapallointoa. Monitoimikentällä voi pelata useita pallopelejä, mutta RoPSin kanssa käyty kamppailu sai nostatettua erityisesti oppilaiden jalkapallointoa. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Saaren koululla avattiin torstaina uusi tekonurmella varustettu monitoimikenttä. Avajaistunnelmaa nostatti RoPSin Simo Roihan paluu oman entisen koulunsa uudelle kentälle.

– Saari, Saari, Saari, Saari!

Rytmikäs kannustus täyttää ilman ja päättyy lopulta riemukkaaseen hurraa-huutoon, kun RoPS taipuu ja pallo läsähtää kolmannen kerran sinipaitojen verkkoon. Käynnissä on rovaniemeläisittäin harvinainen tilanne – RoPS ei olekaan se, jolle hurrataan.

Saaren koulun uusi monitoimikenttä avattiin eilen kiihkeissä pelitunnelmissa, kun Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueen viisi pelaajaa haastettiin upouudella kentällä otteluun koulun oppilaita vastaan. Tiukka taisto kääntyi lopulta koululaisten voitoksi.


Kuutosluokkalaiset Aava Kelhä ja Luka Kuittinen ovat pelin jälkimainingeissa innoissaan tapahtuneesta.

– Aika mahtavaa oli pelata liigajoukkueen kanssa, Kuittinen arvioi.

– Huippua, oli kiva peli, Kelhä jatkaa.

Sekä Kelhä että Kuittinen uskovat, että uudelle kentälle on jatkossakin paljon käyttöä. Itsekin RoPSin poikien -03 -sarjassa pelaava Kuittinen on seurannut edustusjoukkueen viimeaikaisia edesottamuksia tiiviisti.

– Joka pelissä olen ollut mukana, hyvin on sujunut, ainakin verrattuna viime vuoteen.


Jo kotikenttäedun puolesta RoPSin ykköstykki ottelussa oli Saaren koulun oma kasvatti Simo Roiha. Hän ei tosin pelin loppuajasta ehtinyt enää kentälle ollenkaan, vaan sai keskittyä katsomon puolella fanien piiritykseen ja nimikirjoitusten jakamiseen.

Roihan mukaan kotikulmilla oli mukava pelata.

– Tosi hauskaa, se oli tiukka peli. Tuntui hyvältä palata tänne tutuille kentille, lapsuudenkotinikin on aivan tuossa koulun naapurissa.

Roihan mukaan hänen kouluaikoinaan peliolosuhteet olivat toisenlaiset: kentät olivat hiekkaa ja maalit olivat käytössä vain isommilla pelaajilla, pienempien palloilijoiden oli tyydyttävä puisiin rakennelmiin. Roiha uskoo, että hyvät puitteet innostavat nuoria jalkapallon pariin.

– Nyt ei ainakaan pitäisi jäädä olosuhteista kiinni, kun täällä on peräti kolme kenttää, joissa on tekonurmi.

 Saaren koulun kasvatti Simo Roiha ei ehtinyt juuri peliin keskittyä, sillä ihailijoita ja nimikirjoitusten pyytäjiä riitti koulun pihalla jonoksi asti. Nimmarinsaantivuorossa Veikka Mäki-Runsas. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Uusi kenttä on S-kenttä, eli se on osa Osuuskauppa Arinan hanketta, jonka tavoitteena on saada yhteensä 100 monitoimikenttää Suomeen. S-kenttien hankinnassa ovat S-ketjun lisäksi mukana aina myös kunnat sekä Suomen Palloliitto. Pohjoisessa kenttiä on yhteensä seitsemän, Saaren koulu on valtakunnallisesti 42.

Osuuskauppa Arinan markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen kertoo, että S-ryhmä haluaa kenttäprojektilla tukea nuorten liikkumista. Parhaillaan on käynnissä haku ensi vuonna pystytettäville kentille.

– Toivottavasti mahdollisimman moni koulu ja kunta innostuisi laittamaan hakemuksen, Ruuskanen vinkkaa.

Saaren koulun rehtori Olavi Tammimiehen mukaan uusi kenttä on erittäin hyvä ja tervetullut lisä paitsi koulun, myös koko alueen liikuntamahdollisuuksiin.

Koulu on saanut tänä syksynä toisellekin kentälle tekonurmen, kierrätettynä Saarenkylän koululta.

Veera Syväjärvi
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1634 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309