ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 04 elokuu 2015 10:42

Nauru raikaa keskuskentällä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen keskuskentän ympärivuotinen käyttö vaatii ideoita. Niitä ovat rakentamassa muun muassa RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen (vas.), kaupungin vapaa-ajanlautakunnan puheenjohtaja Matti Torvinen, Arctic Lifen toimitusjohtaja Jari Näsman sekä Rovaniemen Kehityksen yrityskehittäjä Heikki Kontiosalo. Rovaniemen keskuskentän ympärivuotinen käyttö vaatii ideoita. Niitä ovat rakentamassa muun muassa RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen (vas.), kaupungin vapaa-ajanlautakunnan puheenjohtaja Matti Torvinen, Arctic Lifen toimitusjohtaja Jari Näsman sekä Rovaniemen Kehityksen yrityskehittäjä Heikki Kontiosalo. Kuva: Raija Suopajärvi

Stad up! Rovaniemi -festivaalin avaus uusitun keskuskentän ensimmäinen ei-urheilutapahtuma

Rovaniemen uutuuttaan hohtava keskuskentän pääkatsomo muuttuu syyskuun alussa komiikka-areenaksi, kun Stand up! Rovaniemi -tapahtuma avaa 5-vuotisjuhlansa.

Stand up -festivaali on ensimmäinen ei-urheilutapahtuma kaupungin uusitussa urheilupyhätössä.

Rovaniemen kaupungin vapaa-ajanlautakunnan puheenjohtaja Matti Torvinen myöntää, että isosta investoinnista on saatava taloudellista hyötyä, joten keskuskentän ympärivuotinen käyttö vaatii nyt ideoita.

– Tiedän, että matkailupuolella on hyviä ideoita ilmassa, mutta en voi niistä vielä kertoa. Tämä on meille mahdollisuuksien kenttä, kunhan saamme riittävästi toimijoita ja käyttäjiä.


Torvisen mukaan keihään kärkenä on kentän talvikäytön kehittäminen.

Hän näki paljon mahdollisuuksia talven kulttuuri- ja matkailutapahtumille.

– Täällä on joskus aiemmin ajettu moottorikelkoilla kilpaa - miksei jatkossakin. Tämä on hyvä areena myös moottorikelkkanäytöksille. Pallon voi heittää myös Ounasvaaran Hiihtoseuralle: täällä pystyy järjestämään esimerkiksi sprinttihiihtoja. Paikka käy myös porojen ja talven esittelyyn, Torvinen luetteli.

– Tämä on investointi ja sen tarkoitus on tuottaa hyötyä omistajalle. Olemme varmasti mukana kaikessa mitä vain pystytään järjestämään, vakuutti Rovaniemen Kehityksen yrityskehittäjä Heikki Kontiosalo.

Keskuskentän uudesta pääkatsomosta tiloja 20 vuodeksi vuokranneen Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Petri Jaatinen näki vain mielikuvituksen rajana, mitä keskuskentällä voisi nykyään urheilun ohella järjestää. Paikka kaupungin ydinkeskustassa on helposti kaikkien ulottuvilla.

– RoPSin ei todellakaan tarvitse olla ainoa vyöryttäjä kentän tapahtumissa. Tapahtumajärjestäjä voi olla mikä taho tahansa, Jaatinen totesi.

RoPSilla on haluja vuokrata omia tilojaan ulos, sillä vuokra on korkea. RoPS maksaa vip-tiloistaan ja nimikkopukuhuoneesta 6 000 euroa kuukaudessa.


Stand Up -festarit tuo keskuskentälle oman lajinsa ”terävimmän kärjen”, kuten Arctic Lifen toimitusjohtaja Jari Näsman kertoi.

Syyskuun 4. päivän illalla kentältä kuuluu naurun remakka, sillä paikalla ovat mm. 365 keikan vuositavoitetta ja Guinnesin ennätysten kirjaa jahtaava Sami Hedberg sekä brittiläinen Tom Deacon , joka tunnetaan kotimaassaan mm. jalkapallon mestarien liigan liveartikkeleistaan You tubessa.

Stand up -tapahtuma yleisötavoite on 1000 katsojaa.

Festivaali jatkuu keskuskentän tapahtuman jälkeen myös seuraavana päivänä.

Kari Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1427 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309