ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 03 kesäkuu 2015 08:59

Palvelua keskellä kaupunkia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen (vas.) ja Sijaishaltija Oy:n yrittäjä Heidi Alariesto ovat tyytyväisiä, kun RoPSin kioski avattiin tiistaina. Ensimmäisenä päivänä töissä olivat Oonakaisa Ämmälä (tak. vas.), Alina Heikkilä ja Inka Alanko. RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen (vas.) ja Sijaishaltija Oy:n yrittäjä Heidi Alariesto ovat tyytyväisiä, kun RoPSin kioski avattiin tiistaina. Ensimmäisenä päivänä töissä olivat Oonakaisa Ämmälä (tak. vas.), Alina Heikkilä ja Inka Alanko. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen kävelykadulla aivan legendaarisen Rovaniemen Palloseuran Bingo-talon edustalla on käynnissä reipas hyörinä. RoPS-kioskia tuunataan edustuskuntoon RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatisen johdolla Kioski oli auki ensimmäistä päivää tiistaina ja palvelee koko kesän aina lauantaihin 8.8 asti. Kioski on auki tiistaista lauantaihin klo 11–17.

RoPSin kioski työllistää viisi nuorta.Kioskissa työskentelee yhteensä viisi nuorta kahden viikon pätkistä.

Kesätyöntekijöiden palkat maksavat Rovaniemen kaupunki kesätyösetelillään ja RoPS.

– Ajatus lähti liikkeelle keskusteluista Sijaishaltija Oy:n Heidi Alarieston kanssa. Halusimme tarjota nuorille järkevää työtä kustannustehokkaasti. Urheiluseuratoiminta on yhteiskuntavastuullista työtä ja halusimme olla mukana työllistämässä nuoria, Jaatinen kertoo.

– Rahasta on tietenkin tiukkaa ja moni voi sanoa, että näillekin rahoille olisi ollut muutakin käyttöä, mutta ei ainakaan minusta parempaa käyttötarkoitusta, urheiluseurojen yhteiskuntavastuuta korostava Jaatinen painottaa.

– Samalla löimme kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Meidän toiminnassamme on ollut selkeä puute, kun fanituotteemme ovat olleet huonosti esillä. Tämän näkyvämmällä ja paremmalla paikalla ei myyntiä voi tehdä, Jaatinen jatkaa ja viittaa kävelykadulle.

– Toivottavasti fanit ja myös turistit löytävät paikan. Jalkapallotuotteet kiinnostavat ulkomaalaisia turisteja, Jaatinen uskoo.


Kioskissa myydään fanituotteita, kuten pelipaitoja, pipoja, lippiksiä, kaulahuiveja ja pyyhkeitä Valikoimissa on myös lippuja Veikkausliigaotteluihin sekä RoPSin, Santa Claus Cupin ja FC Santa Claus Junioreiden arpoja.

Lukiolaiset Oonakaisa Ämmälä, Alina Heikkilä ja Inka Alanko odottavat innolla töiden alkamista.

– Oli tosi hienoa saada tällainen kesätyö, joka on mielenkiintoinen ja tästä saa arvokasta myyntityön kokemusta, tytöt kertovat.

– Toivottavasti sää vain muuttuu kesäisemmäksi ja aurinko alkaa paistaa, Oonakaisa hymyilee todella koleassa alkukesän säässä.

Tytöt arvelevat pelipaitojen olevan kesän hittituote.

– Uskon että Mosan (Moshtagh Yaghoubi) pelipaitoja menee paljon, Inka arvelee.


Jaatinen korostaa, ettei RoPS olisi lähtenyt hankkeeseen mukaan, jos haku ja rekrytointi olisivat olleet seuran harteilla.

– Se on työläs prosessi, nyt valinnan hoiti Sijaishaltija Oy.

– Me etsimme kesätyöntekijöitä yhteensä 60 yritykselle ja haastattelimme 300 nuorta. Töitä löytyi kahdellesadalle. RoPSille valitsimme jalkapalloa pelaavia tai siitä kiinnostuneita reippaita tyttöjä, Alariesto kertoo.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1630 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309