ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 12 touko 2015 08:32

Pihapelipäivä kannustaa omaehtoiseen liikuntaan ja varustekierrätykseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pihapelipäivä kannustaa omaehtoiseen liikuntaan ja varustekierrätykseen Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Rovaniemen Palloseura järjestää helatorstaina 14.5. Pihapelipäivän Keskuskentällä.

Kaikkien Veikkausliigaseurojen yhteinen tempaus kannustaa omaehtoiseen liikuntaan. Lasten vähäinen liikkuminen on päivänpolttava yhteiskunnallinen kysymys, ja liigaseurat haluavat opastaa ja innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan myös seuratoiminnan järjestettyjen harjoitusten ulkopuolella.

RoPSin urheilujohtaja Jari Ilola korostaa omaehtoisen liikunnan merkitystä.

– Liian usein liikunta nähdään suorittamisena, jota tehdään vain ohjatuissa harjoituksissa. Tapahtuman tarkoitus on kannustaa omaehtoiseen urheiluun. Lasten pelit ja leikit eivät tarvitse suuria panostuksia. Esimerkiksi jalkapallossa riittää piha, kenttä tai puisto sekä pallo. Yritämme muistuttaa, kuinka helposti lapsille ja nuorille saadaan aikaan tervettä, hauskaa ja iloista ajanvietettä ja hyvä sosiaalinen ympäristö.

Helatorstain tapahtumaan lapset tulevat paikalle ja pelit pistetään pyörimään Keskuskentän kaukalossa.

– Toivottavasti tapahtumaa innostaa lapsia liikkumaan omalla ajalla ohjattujen harjoitusten lisäksi. Esimerkiksi jalkapallojunnuja näkee liian vähän pelaamassa omatoimisesti kentillä ja pihoilla.

Ilola on entinen huippupelaaja, joka pelasi urallaan kymmeniä A-maaotteluja ja eteni Ruotsin ammattilaiskentille.

– Minun junnuvuosinani kentät olivat aina täynnä kavereita. Ei tarvinnut soitella porukkaa paikalle, vaan saimme aina pelit pystyyn. Suurin osa vapaa-ajasta kului pihapeleissä ja niiden kehittävä merkitys oli suuri, Mestarien liigaakin pelannut ex-keskikenttäpelaaja kertoo.

Veikkausliigaseurojen kampanja pyrkii palauttamaan edes osan pihapelikulttuurista nykypäivän vaihtoehtoja täynnä olevaan nuorison vapaa-aikaan.


Tapahtuman yhteydessä järjestetään liikuntavälinekeräys. Liigaseurat haluavat kiinnittää huomiota myös urheiluvarusteiden kierrättämiseen. Varsinkin kasvavilla lapsilla kalliiden varusteiden käyttöikä jää lyhyeksi, kun varusteet käyvät nopeasti pieneksi. Perheet voivat tuoda pieneksi menneet ja muuten tarpeettomaksi käyneet varusteet keräyspisteisiin. Varusteet menevät vähempivaraisten perheiden lasten käyttöön. Kentälle voi tuoda myös muita kuin jalkapallovarusteita. Rovaniemellä varusteiden jakelusta eteenpäin vastaa Mannerheimin lastensuojeluliitto.

Pihapelipäivä alkaa helatorstaina klo 14.00 Keskuskentällä. Yhtä aikaa käynnistyy Kakkosen ottelu FC Santa Claus AC-Kokkolan Palloveikot. Välinekeräys jatkuu koko päivän myös kello 18.30 käynnistyvän Veikkausliigaottelun RoPS-KuPS aikana. Pelin aikana varusteita voi jättää yleisöä palveleviin kanttiineihin.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1167 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309