ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 huhtikuu 2015 15:51

Pallon perässä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Martti Kuusela Martti Kuusela

Rovaniemen Keskuskentältä se pallon perässä pyöriminen alkoi noin 60 vuotta sitten. Keskuskenttä oli minulle ”pikku hiipijälle” talvisin Bislet – pikaluistelijoiden pyhättö. Kesäisin nappulaliigalaiselle Wembley.

Muistelen usein lapsuuttani Rovaniemellä: Lapinaukea, Keskuskenttä, Ounasvaara, kaverit, valmentajat.
Kesät olivat lämpimiä Kemijoen rannalla. Tukkien seassa uitiin, minkä pihapeleiltä ehdittiin.
Talvet olivat kylmiä. Revontulten väriloisteessa luisteltiin Keskuskentällä tai hiihdettiin Ounasvaaralla. Aikaa kultaa muistot.

SYNNYIN hävitetyssä Rovaniemen kauppalassa, Kokintiellä. Lylykadun, Asemieskadun, Rovakadun ja Katajarannan ”oppivuosien” jälkeen lähdin pelaajana pallon perässä etelään. Valmentajana vielä etelämmäksi.
Pelaajana, kuten myös valmentajana, sain kunnian edustaa maatamme. Valmentajana kolusin Tanskan, Belgian, Unkarin, Kreikan ja Kyproksen kentät. Sain kokea niin auringon paistetta kuin kivisadetta.
”Hiihtovalmentajana” ei ollut helppo aloittaa töitä maailmalla. Eräässäkin maassa otin pestin vastaan tiistaina. Lauantaina oli peli. Ottelua ei saanut hävitä. Tasapeli. Pesti jatkui.

KESKUSKENTTÄ kuuluu muistoissani maailman ykköskenttien joukkoon, vaikka olen päässyt kokemaan lähes kaikki maailman huippustadionit joko pelaajana, valmentajana tai tv- ja radiokommentaattorina.
Huolimatta rakkaista muistoista vanhasta Keskuskentästä on hienoa, että rovaniemeläiset urheilun ystävät saavat uudet, upeat, kansainväliset puitteet. RoPS ja fanit ansaitsevat sen.
Harmittelen, ettei uusi stadion ole vielä valmis, kun pääsen huomenna Keskuskentälle seuraamaan jännittävää Veikkausliigan avausta RoPS vastaan HJK.
Joukkueet ”harjoittelivat” viime viikonvaihteessa liigacupin finaalissa. Klubi vei voittolautasen pääkaupunkiin. Nyt on uusi taisto edessä, enää ei harjoitella.

KLUBI ON ykkössuosikki mestariksi. Toki jos HJK ei mestaruutta voita, niin se on epäonnistunut. Tämähän on totuus jo vuosien saatossa.
HJK vaikuttaa entistä vahvemmalta. Uudet vahvistukset tuntuvat olevan pelimiehiä, jopa Malisen Juha varoitti liigajoukkueita japanilaiskaksikon Atomu Tanakan ja Mike Havenaarin osaamisesta. Toki Klubin kaarti on vahva muutenkin. Maajoukkuemiehiä riittää aina vaihtopenkille asti.
Voittoisan ottelun jälkeen Klubi-luotsi Bana Lehkosuo sanoi huomisesta ottelusta; että siinä voi käydä miten tahansa. Toinen kertaa toden sanoo.

Martti Kuusela
Rovaniemeläislähtöinen ex-maajoukkuevalmentaja.

© 2015 Uusi Rovaniemi

 

Luettu 1444 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309