Uutisarkisto

Kaikki uutiset

tiistai, 24 helmikuu 2015 08:21

1200 kuutiota betonia pohjustaa katsomoa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Keskuskentän uuden katsomon betonityöt ovat valmiit. Teräsrakenteiden pystytys alkaa loppuviikosta. Julkisivun lopullinen verhoilu tehdään vanerista. Keskuskentän uuden katsomon betonityöt ovat valmiit. Teräsrakenteiden pystytys alkaa loppuviikosta. Julkisivun lopullinen verhoilu tehdään vanerista. Kuva: Jussi Leinonen

Koululaiset sivakoivat menemään ympäri Rovaniemen keskuskentän hiihtolatua. Juuri nyt ei uskoisi, että Rovaniemen Palloseura pelaa kentällä harjoiteottelun AC Oulua vastaan jo 20. maaliskuuta.

Rovaniemen keskuskentän rakennustyöt etenevät hieman aikataulusta jäljessä.



Kentän nelostien puoleiselle sivulle rakenteilla oleva uusi katsomo näyttää sekin maaliskuun lopussa jo erilaiselta.

Nyt valmiina ovat betonityöt, joihin kului ainesta yli 1200 kuutiota.

Perustan teräspilarit saapuvat rakennustyömaalle huomenna keskiviikkona ja julkisivun rakenteiden pystyttäminen käynnistyy. Teräsrakenteiden pystyttäminen kestää noin kaksi kuukautta.

– Perjantaina voi olla pystyssä jo kuusi pilaria, työmaan vastaava mestari Olavi Uusitalo Levi Rakennus Oy:stä kertoo.

Pylväiden päälle rakennetaan kattorakenteet, jolloin katsomon harjakorkeus nousee vielä viisi metriä tämän päivän korkeudesta.


Uuden katsomon rakentaminen etenee vajaan kuukauden aikataulustaan jäljessä.

Katsomon rakennuttajana toimivan Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Alaluusua kertoo syyksi teräsrakenteiden suunnitelmien myöhästymisen.

– Alkuperäinen ajatus oli, että katsomorakennus voidaan ottaa käyttöön jo kesäkuun alussa. Tämä tuskin tulee tapahtumaan.

Vastaava mestari Olavi Uusitalo arvioi ensimmäisen käyttöpäivän olevan juhannuksen aikoihin.

Katsomon virallinen luovutus on sovittu heinäkuun alkuun. Uusitalon mukaan sovitusta päivämäärästä pidetään kiinni.


Nyt valmiina ovat pukuhuoneen betonirakenteet. Yksi syy uuden katsomon rakentamiselle oli pukeutumistilojen päivittäminen nykypäivää vastaaviksi. Pukuhuoneiden päälle tulee 2000-paikkainen katsomo.

Rovaniemen vapaa-ajanlautakunta päätti vastikään, että rakennuksen noin 100 neliön kellaritilat rakennetaan musiikkiliikuntatilaksi. Katsomon suunnitteluvaiheessa kellarin kohdalle oli tehty vain tilavaraus.

Musiikkiliikuntasali nostaa ylläpitokustannuksia noin 500 eurolla kuukaudessa. Sen toteuttaminen maksaa 55 000 euroa. Salista tulee toinen Rovaniemen kaupungin ylläpitämä liikuntatila, toinen on uimahallin tiloissa.

Katsomon rakentaminen on pysynyt budjetissa. Sen kokonaishinta on 4,8 miljoonaa euroa.

Anna Ruohonen© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 2314 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi