ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 27 joulukuu 2014 12:28

Tapsan Turnaus kokosi taas jalkapalloilijat yhteen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tapsan turnauksen lahjoituskohde oli tällä kertaa Nuorten Ystävät ry:n Palvelukeskus Hiekkarinne Rovaniemellä. Shekin luovutti Petri Jaatinen ja sen vastaanottivat Hilkka Kallio, Henri Mäkihalvari ja Mikko Moilanen. Tapsan turnauksen lahjoituskohde oli tällä kertaa Nuorten Ystävät ry:n Palvelukeskus Hiekkarinne Rovaniemellä. Shekin luovutti Petri Jaatinen ja sen vastaanottivat Hilkka Kallio, Henri Mäkihalvari ja Mikko Moilanen. Kuva: Jussi Leinonen

Vesa Tauriainen, Jani Meriläinen, Matti Vikman, Markku Kesälahti ja Petteri Karila pyörittävät peliä kokemuksen tuomalla maltilla. Viisikolla on tilillään yhteensä 604 SM-sarja- tai Veikkausliigaottelua. Miesten Veteraanit-joukkue on taas mukana jo seitsemännen kerran pelatussa FC Santa Claus AC:n ja Rovaniemen Palloseuran järjestämässä jalkapallon hyväntekeväisyystapahtumassa Tapsan Turnauksessa Rovaniemen Ounashallissa.

Petteri Karila on ollut mukana joka vuosi.– Olen ollut mukana joka kerta. Tämä on hyvän mielen sosiaalinen tapahtuma, Karila hymyilee.

Veteraanien ryhmässä on myös ensikertalainen, sillä Rovaniemen Reippaan kasvatti Markku ”Makkara” Kesälahti ei ole aiemmin päässyt remmiin.

– Nyt tuli tilaisuus, kun tulin isän luokse joulun viettoon. On liian kylmä keli hiihtää, joten on mukava pelata, Kesälahti viittaa ulkona paukkuvaan pakkaseen.

Mikkelissä nykyisin asuva 47-vuotias Kesälahti on edelleen kovassa kunnossa ja osallistuu säännöllisesti ikämiesten SM-kisoihin. Liigaa mies pelasi Mikkelin Palloilijoissa 1990-luvulla.

Kentältä löytyy myös RoPSn ex-toimitusjohtaja Antti Hietakangas.

– Välillä on hieman ikävä entisiin hommiin, vaikka olen toki tyytyväinen uusiin haasteisiini nykyisissä tehtävissäni. Toimin sentään jalkapallon parissa edelleen RoPSin 03-poikien joukkueenjohtajana, Skanskalla johtotehtävissä työskentelevä Hietakangas kertoo.

Turnauksen lahjoituskohde oli tällä kertaa Nuorten Ystävät ry:n Palvelukeskus Hiekkarinne Rovaniemellä. Lahjoitus suunnattiin Hiekkarinteen nuorten harrastustoimintaan. Nuorten ystävät toimivat lasten ja nuorten, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien, vammaisten sekä heidän perheidensä hyväksi. Palvelukeskus Hiekkarinne on lastensuojeluyksikkö 13-17-vuotiaille lapsille. Jalkapalloilijoiden lahjoitus ilahdutti Hiekkarinteen vastaavaa ohjaajaa Kalle Iivaria.

– Olemme todella otettuja tästä meihin kohdistuneesta huomiosta. Lastensuojelun tukitoimien piiriin kohdistetut lahjoitukset lämmittävät mieltä kovasti, koska kyseessä on kohderyhmä, jolla ei monestikaan ole tasapuolisia taloudellisia mahdollisuuksia harrastustoimintaan.

Nuoret saavat itse vaikuttaa siihen mihin lahjoitusrahat käytetään.

– Teemme päätöksen yhteisöpalaverissa, jossa nuoret kokoontuvat viikoittain pohtimaan yhteisiä asioita.

Lastensuojelun tilanne on kokonaisuudessaan haastava. – Meidän kaikki asiakaspaikkamme ovat täynnä koko ajan, Iivari kertoo.

Lahjoituksen vastaanottaneet ohjaaja Hilkka Kallio sekä nuoret Henri Mäkihalvari ja Mikko Moilanen iloitsivat jouluisesta lahjoituksesta.

– Harrastustoiminta on meillä tärkeällä sijalla, Kallio painottaa.

Turnaus on vuosi vuodelta myös pelillisesti kovatasoisempi. Kahden edellisvuoden mestari Antti Peuran kokoama RoPS A SM04 joutuu taipumaan korkeatasoisessa välierässä Matti Kutilan kipparoimalle 80’s-joukkueelle rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Finaali ”kasikymppisten” ja Jarkko Lahdenmäen kasaamaan EX-junnareiden välillä on kiihkeä, ja turnauksen voitosta pelataan täysillä. Lopulta 80’s uusii vuoden 2009 mestaruutensa Matti Kilpelän ja Teemu Penttilän maaleilla.

Turnauksen jälkeen Veikkausliigan vuoden 1998 maalikuningas Matti ”Bägi” Hiukka vetää tyytyväisenä nappulakenkiä jalastaan.

– Ei turnausta ilman maalia, Rovaniemen Reipasta edustanut ”Bägi” virnistää.

 Näin pelattiin

1. 80’s (Matti Kutila)

2. Ex-junnarit (Jarkko Lahdenmäki)

3-4: RoPS A SM04 (Antti Peura) ja FC Muurola (Ari Romakkaniemi)

5-8: Santa (Juha Eteläinen), Veteraanit (Matti Vikman), Rio Grande (Jaakko Puolakka), Lynx 2001 (Mika Mikkola)

9-10: North State (Kalle Honka), Rovaniemen Reipas (Jore Hietanen)

11-12: FC Fransmanni (Henri Rautio), RoPS A SM88 (Petteri Seppälä)

Palkitut:

Vuoden erotuomari: Ville Moilanen

Fair Play-pelaaja: Antti Peura

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

Luettu 2358 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309