ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 23 syyskuu 2014 08:23

Keskuskentän uuden pääkatsomon rakentaminen käyntiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Keskuskentän uudessa pääkatsomossa on 2 003 yksittäisistuinta. Uuden katsomon korkeus juoksuradasta on 18,4 metriä eli maksimimitta asemakaavan mukaan. Rovaniemen Keskuskentän uudessa pääkatsomossa on 2 003 yksittäisistuinta. Uuden katsomon korkeus juoksuradasta on 18,4 metriä eli maksimimitta asemakaavan mukaan.

Rovaniemen Keskuskentän uuden pääkatsomon/monitoimirakennuksen rakentaminen käynnistyy tällä viikolla. Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy toimii hankkeessa rakennuttajana ja Rovaniemen kaupunki vuokraa koko rakennuksen yhtiöltä. Kaupunki vuokraa edelleen osan rakennuksesta Rovaniemen Palloseuran käyttöön.

Rakennus valmistuu vajaan vuoden kuluttua kesäkuun alussa. Uusi katsomorakennus tulee maksamaan kaikkiaan noin 4,8 miljoonaa euroa.

– Rakennus toteutetaan kaupungin järjestämän arkkitehtikilpailun voittaneen ”Railo”- ehdotuksen pohjalta, jonka on tehnyt arkkitehtitoimisto arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy Helsingistä

–Arkkitehtitoimistosta rakennushankkeen pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti Aaro Artto, kertoo Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Alaluusua.


Uusi rakennus tulee Keskuskentän ja Poromiehentien väliin vanhan ja nyt jo puretun pääkatsomon paikalle.

Rakennuksesta tulee näyttävä käyntikortti Rovaniemen kaupunkikuvaan. Sen julkisivu on puuverhoiltu ja julkisivu on mahdollista valaista pimeänä aikana ja siten korostaa sen näyttävyyttä.

– Rakennuksesta tulee 90 metriä pitkä ja rakennuksen räystäslinja on yli 18 metrin korkeudella kentän pinnasta vastaten kuusikerroksisen kerrostalon korkeutta, Alaluusua konkretisoi rakennuksen suuruutta.


Yleisön kulku katsomoon tulee tapahtumaan suunnilleen samasta kohdasta kuin ennenkin, sisäänkäyntitaso on noin kolme metriä korkeammalla kuin Poromiehentie ja kulku tulee tapahtumaan portaita pitkin.

Invaluiska rakennetaan sisäänkäynnin viereen.

Lisäksi rakennetaan sisäänkäyntitunneli Poromiehentieltä pohjakerrokseen, jota muun muassa pelaajat käyttävät.

– Pohjakerrokseen kentän tasolle tulee yleisövessat sekä pukuhuone- ja sosiaalitilat, lämmintä tilaa on reilut 600 neliötä. Yleisökerrokseen tulee monitoimitilaa sekä selostus- ja kuuluttamotilat, yhteensä vähän alle 200 neliötä.

– Kaikkiaan lämmitettävää tilaa rakennukseen tulee noin 1000 neliötä ja yhteensä katsomoon tulee noin 2000 katettua istumapaikkaa, Alaluusua luettelee.

Urakkasopimukset on jo allekirjoitettu, kohteen rakennusurakoitsijana toimii Levin Rakennus Oy, putkiurakoitsijana LVI Lämsä Oy, ilmanvaihtourakoitsijana LVI Ollila Oy sekä sähköurakoitsijana Ounasvirta Oy, kaikki urakoitsijat ovat Rovaniemeltä.

– Rakennustyöt aloitetaan tällä viikolla työmaan perustamisella ja maankaivuutöillä. Rakennus valmistuu vajaan vuoden päästä kesäkuun alussa, pihatyöt valmistuvat heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

– Rakennus tulee maksamaan kaikkiaan noin 4,8 miljoonaa euroa, Heikki Alaluusua toteaa.

© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1846 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309