ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 03 syyskuu 2014 09:18

RoPS palkittiin vuoden urheiluteosta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen viime vuoden urheilijana palkittiin Vesa-Pekka Jurvelin (oik.). Vuoden urheilutekopalkinnon sai RoPS Suomen cupin voitosta, palkinnon pokkasi urheilutoimenjohtaja Jari Ilola (vas.). Oskari Jänkälä (toinen vas.) ja Osmo Pähti palkittiin kokeneina urheilutoimitsijoina. Rovaniemen viime vuoden urheilijana palkittiin Vesa-Pekka Jurvelin (oik.). Vuoden urheilutekopalkinnon sai RoPS Suomen cupin voitosta, palkinnon pokkasi urheilutoimenjohtaja Jari Ilola (vas.). Oskari Jänkälä (toinen vas.) ja Osmo Pähti palkittiin kokeneina urheilutoimitsijoina. Kuva: Pekka Aho

Jo perinteikäs Rovaniemi-viikon liikuntaseminaari pidettiin tiistaina kaupungintalon valtuustosalissa. Tilaisuuden yhteydessä Rovaniemen Vapaa-ajan lautakunta palkitsi vuoden 2013 Rovaniemen vuoden urheilijan, urheilutoimijan ja vuoden urheiluteon. Urheiluteon valinnasta vastasi Lapin Urheilutoimittajakerho.

Vuoden urheilijaksi valittiin valjakkourheilija Vesa-Pekka Jurvelin. Jurvelin on menestynyt erityisesti koiravaljakkohiihdossa, jossa hän voitti Kanadan maailmanmestaruuskilpailuissa kaikki henkilökohtaiset matkat eli neljä mestaruutta ja viestihopeaa.

Sulanmaan MM-kisoissa Jurvelin ylsi hopealle.

– Rovaniemi on iso urheilukaupunki, joten tällainen tunnustus on hienoa. Valjakkourheilu on pieni laji, ja sen saama arvostus tuntuu hyvältä, Iloinen Jurvelin jutteli

Seuratoimijapalkinnon saivat kaksi pitkän linjan puuhamiestä Rovaniemen Reippaan Osmo Pähti ja Rovaniemen Palloseuran Oskari Jänkälä.

– Meillä oli kaksi niin hyvää ehdokasta, että päätimme jakaa kaksi palkintoa, Rovaniemen liikunta- ja nuorisojohtaja Sari Laakkonen perusteli.

– Mukavaa, että kaupunki huomioi näin. Olen toiminut 1950-luvulta asti seuratoiminnassa, pääasiassa valmennustehtävissä nyrkkeilyssä ja jalkapallossa, myös Lapin Lukon paidassa nyrkkeillyt Pähti kertoi.

– Tämä on hieno juttu. Ovathan tässä vuosikymmenet vierineet, yli 60 vuotta RoPSissa toiminut seuran kunniajäsen Jänkälä myhäili.


Urheilutoimittajat valitsivat vuoden rovaniemeläiseksi urheiluteoksi Rovaniemen Palloseuran syksyllä voittaman Suomen Cupin.

– Tämä tunnustus on osoitus siitä, että jotakin on tehty oikein ja antaa motivaatiota kehittää toimintaa tulevaisuudessa, RoPSin urheilujohtaja Jari Ilola summasi.


Seminaariin oli kokoontunut useita kymmeniä urheiluseurojen edustajia ja liikunnasta kiinnostuneita kuntalaisia. Seminaarin avasi Vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja Matti Torvinen, joka painotti liikunnan ja urheilun taloudellista merkitystä kaupungille.

– Jokainen liikuntaan sijoitettu euro tulee viisinkertaisena takaisin sosiaali- ja terveyspuolen säästöinä.

Torvinen kertoi kaupungin pienentävän koko ajan menojaan liikunnasta. Vuonna 2006 liikunnan osuus kaupungin menoista oli 1,6 %, vuonna 2012 enää 1,3 %.

Liikuntakoordinaattori Sami Laine esitteli liikuntapaikkojen vuorojakoa ja sen perusteita. Kaupungille tärkeä periaate on, että alle 20-vuotiaiden harjoitusvuorot ovat maksuttomia.

Liikunta- ja nuorisojohtaja Laakkonen taas linjasi kaupungin liikuntapoliittista ohjelmaa.

– Liikuntapaikkojen suhteen kuntalaisten toivovat eniten uutta isoa sisäpalloiluhallia, uutta uimahallia ja lähiliikuntapaikkojen kehittämistä.

Liikuntaseminaari on järjestetty jo vuodesta 1995 asti.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1369 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309