ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 18 kesäkuu 2014 08:44

RoPSille löytyi rahakirstun vartija

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Puheenjohtaja Risto Niva (vas.) ja uusi toimitusjohtaja Petri Jaatinen aloittavat yhteistyön RoPSissa elokuun alussa. Puheenjohtaja Risto Niva (vas.) ja uusi toimitusjohtaja Petri Jaatinen aloittavat yhteistyön RoPSissa elokuun alussa. Kuva: Raija Suopajärvi

Rovaniemen Palloseuran uusi toimitusjohtaja Petri Jaatinen toimii elokuun alusta lähtien jalkapallon liigaseuran rahakirstun vartijana.

Myynnin johtamis- ja kehitystehtävissä neljännesvuosisadan toiminut Jaatinen teki heti selväksi, mikä on hänen roolinsa seuran organisaatiossa.

– Seison lompakon päällä. Kerään rahaa ja päätän miten se käytetään, tällä hetkellä it-palveluja ja -konsultointia tarjoavassa rovaniemeläisyrityksessä LapIt Oy:ssä asiakaspalvelujohtajana ja samalla varatoimitusjohtajana toimiva Jaatinen, 49, totesi.

Jalkapallo ja seura ovat rovaniemeläiselle entuudestaan tuttuja, mutta pelaajahankintoihin hän ei aio osallistua millään tavalla – lukuun ottamatta sitä viimeistä vaihetta eli palkasta sopimista.

– Seurassa on selkeä työnjako, Jaatinen muistutti.

Liigajoukkueen pelaajahankinnoista vastaavat urheilu- ja markkinointijohtaja Jari Ilola sekä päävalmentaja Juha Malinen.


Jaatinen
kertoi tiistain tiedotustilaisuudessa hakeneensa pestiä nimenomaan yritykseen – ei urheiluseuraan – nimeltä Rovaniemen Palloseura.

– Tämä on erittäin kiinnostava työpaikka. Yritän viedä seuran taloushallintoa entistäkin ammattimaisempaan suuntaan.

– Edustusjoukkue on tietysti seuran näkyvintä aluetta, mutta loppujen lopuksi vain pieni osa kokonaistoimintaa.

Jaatinen on aiemmin toiminut RoPSin juniorijoukkueissa joukkueenjohtajana. Tällä kaudella hän on ollut joukkueenjohtajien kouluttaja.

– Arjen haasteet seuratyössä ovat jokseenkin tuttuja, Jaatinen tuumii.


Uusi toimitusjohtaja näkee tulevassa työssään mahdollisuuksia enemmän kuin haasteita.

– Toki Rovaniemen Palloseurankin taloudellinen tilanne on haastava, mutta näen työssä paljon mahtavia mahdollisuuksia. Meidän pitää saada tuote eli jalkapallo entistä viihdyttävämmäksi ja kiinnostavammaksi.

Jaatinen haluaa olla rakentamassa ”RoPS-ilmiötä”. Mallia hän ottaa jääkiekon puolelta.

– Onhan Kärpistäkin tullut vuosien saatossa koko Pohjois-Suomen jääkiekkojoukkue. Miksei RoPS voisi olla vastaavassa asemassa jalkapallossa, hän kysyy.

RoPS liikuttaa Pohjois-Suomen jalkapalloväkeä ainakin heinäkuussa, kun Oulussa pelataan Eurooppa-liigaa.

Vastustaja ja pelipäivä tiedetään maanantaina, kun Sveitsin Nyonissa arvotaan otteluparit.


RoPSin junioritoiminnassa mukana olleena Jaatinen haaveilee, että seuran oma ”junioripumppu” tuottaisi näkyviä tuloksia 2020-luvulla.

– Seurasta on viime vuosina kasvanutkin edustajia juniorimaajoukkueisiin. Toivottavasti se on jatkossa enemmän sääntö kuin poikkeus.

– Silloinhan on onnistuttu, kun seuran kasvatti pelaa kotimaisessa liigassa tai jopa kansainvälisillä kentillä. Matka on pitkä, mutta sen eteen tehdään töitä, Jaatinen vakuuttaa.

Edellinen toimitusjohtaja Antti Hietakangas siirtyi Skanska Asfaltin palvelukseen huhtikuun alussa. RoPS pisti työpaikkahakemuksen omalle internetsivulleen, ja pestiä haki noin 30 henkilöä.

Petri Jaatinen
Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja 1.8. alkaen.
Nykyinen ammatti: asiakaspalvelujohtaja/ varatoimitusjohtaja LapIt Oy:ssä.
49-vuotias, lapset (12-vuotias tyttö ja 11-vuotias poika) pelaavat RoPSin juniorijoukkueissa.
Toiminut joukkueenjohtajana ja joukkueenjohtajien kouluttajana RoPSin juniorijoukkueissa.

Jaarli Pirkkiö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 2898 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309