ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 12 maaliskuu 2014 13:58

Hienoa työtä, Antti Hietakangas!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakankaan lähtö uusien haasteiden pariin asfalttifirman johtotehtäviin tuli yllätyksenä.

Hietakangas on juuri tehnyt valtavan urakan ja nostanut RoPSin huipulle. Edessä ovat europelit, ja kasassa erinomainen Veikkausliigajoukkue, jolta sopii odottaa menestystä. ”Andy” Hietakankaalla olisi ollut aika nauttia työnsä hedelmistä. Jossakin muussa tilanteessa hän olisi varmasti vielä jatkanutkin RoPSin puikoissa, mutta hänen eteensä lykätty työtarjous toistuu harvoin, jos koskaan.
Hietakankaan kolmen vuoden aikana RoPSissa tapahtui valtava muutos. Mies suorastaan joutui toimitusjohtajaksi tilanteessa jossa helvetti oli kirjaimellisesti valloillaan. Tuolloin urheilujohtamisessa kokemattoman noviisin onnistumisen puolesta ei olisi monikaan lyönyt vetoa.
Toisin kuitenkin kävi. Hietakangas ja puheenjohtaja Risto Niva uskoivat RoPSiin ja sen mahdollisuuksiin. Kolmen vuoden aikana tapahtui paljon. RoPS putosi liigasta hätätilanteessa kyhätyllä ryhmällä, mutta palasi jo seuraavalla kaudella ylivoimaisena liiganousijana ja Ykkösen mestarina. Viime kaudella RoPS vakiinnutti paikkansa liigassa ja voitti seurahistorian toisen Suomen Cupin. Hengästyttävää!

HIETAKANKAAN aikana seura palkkasi lisää henkilökuntaa ja organisoi seuran moderniin tyyliin. Erityisen merkittävää oli junioriakatemian perustaminen ja päätoimisten juniorivalmentajien pestaaminen. Prosessi on nostanut RoPSin brändin uudelle tasolle. RoPS on tällä hetkellä vetovoimainen seura, jonka paitaan kotimaiset huippupelaajat haluavat. Nykyinen päävalmentaja Juha Malinen on eturivin valmentaja, joka halusi RoPSin peräsimeen.
Tässä tilanteessa Hietakankaan seuraaja tulee valmiiseen pöytään ja pääsee aloittamaan työnsä paljon edeltäjäänsä helpommista asetelmista. RoPS linjasi, että hän on businessihminen, ei jalkapallo-osaaja. Näin Jouko Kiistalan ja Hietakankaan perinne toimitusjohtaja-urheilutoimenjohtaja-tandemista katkeaa. Suuntaus on nykyaikaa. Myynnissä ja markkinoinnissa on yhdelle ihmiselle riittävästi hommia.

HIETAKANKAALLA on kiistatta kompetenssia toimia pelaajamarkkinoilla. Hänen aikanaan RoPSiin hankittiin vakuuttava lista pelaajia jo ennen tämän kauden huippuhankintoja: Mikko Vilmunen, Antti Okkonen, Nicholas Otaru, Tomi Maanoja ja jo menneisyyden mieheksi tuomittu Aleksandr ”Boris” Kokko, joka nousi Rovaniemellä uuteen loistoon.
Ulkomaalaisvahvistukset Hietakangas agentteineen valitsi huolella: Jose Manuel Rivera (joka vielä myytiin eteenpäin) Henrik Ojamaa, Obilor, Ndukaku, Victor Turcios, Ebrima Sohna… Huteja ei juurikaan tullut, ja pelaajisto oli koko ajan hintalaatusuhteeltaan huippuluokkaa. Toivottavasti toiminta on yhtä ammattimaista myös Hietakankaan jälkeen.
Toimitusjohtajana Hietakangas toi myös seuran lähelle kannattajia, ja toiminnan kaikille avoimemmaksi.
Lämpimät kiitokset rovaniemeläisen jalkapallon ja jalkapallokulttuurin puolesta, Antti Hietakangas! Kiitos myös omasta puolestani hienosta ja rehdistä yhteistyöstä, sekä menestystä uudelle urallesi!

Markku Saukko
© 2014 Uusi Rovaniemi

 

Luettu 1857 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309