ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 28 kesäkuu 2013 07:24

”Pohjoinen nousee ihan uuteen valoon!”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja vieraili Rovaniemellä. Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja vieraili Rovaniemellä. Kuva: Pekka Aho

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja vieraili torstaina Rovaniemellä tutustumassa RoPSin ja Lapin urheiluopiston toimintaan. Päivän päätteeksi Alaja seurasi Veikkausliigaottelun RoPS – FC Honka.

– Päivä on ollut todella antoisa. Olen tutustunut RoPSiin ja vieraillut "Jylhän paratiisissa", Alaja kertoo ja viittaa Lapin Urheiluakatemian toimintaa esitelleeseen Reijo Jylhään .
– Kartoitimme suunnitteilla olevan Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen mahdollisuutta sijoittua Rovaniemelle, Alaja jatkaa.
Erityisen vaikutuksen Alajaan teki RoPSin junioritoiminta ympäri maakunnan.
– Ivalo, Kittilä ja Ranualla 120 junioria! Aivan mahtavaa, tämä antoi minulle paljon uutta ja teki RoPSista esimerkin monille muille seuroille. Kokonaisuudessaan pohjoinen nousee ihan uuteen valoon, tämä on todellakin puoli Suomea, puheenjohtaja hehkuttaa.

Alajan seurueeseen Keskuskentällä kuului RoPSin edustajien lisäksi kaupunginjohtaja Esko Lotvonen . Keskuskentän katsomoremontista oli päivän aikana puhuttu paljon.
– Monitoimirakennuksen kaavoitus on hyväksytty. Suunnittelutyö alkaa ensi talvena, ja valmista pitäisi olla vuonna 2015, kaupunginjohtaja kertoo. Monitoimirakennukseen kuuluu uusi katsomo.
Hankkeen kustannusarvio on kolme miljoonaa euroa, johon kaupunki hakee 750 000 euron avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Alaja on lupautunut valtionosuuden työntöavuksi.
– Menemme yhdessä kaupungin ja RoPSin kanssa hankkimaan avustusta, Alaja kertoo. Alaja selvittää myös, onko UEFAn HatTrick-avustusohjelmasta mahdollisuus saada siivu rakennushankkeeseen.
Lokakuussa puheenjohtajapestinsä aloittanut Alaja on saanut jalkapallon kenttäväeltä ja lehdistöltäkin kritiikkiä aikomuksestaan kehittää juniorimassojen toimintaa huippuyksilöiden valmennuksen kustannuksella.
– Se on väärinkäsitys. Tulemme satsaamaan entistä enemmän pelaajakehitykseen ja seuratoimintaan. Massoja tarvitaan, jotta huippuja nousee esille. Nämä eivät mitenkään sulje toisiaan pois, puheenjohtaja tähdentää.

Alajan aikana SPL:n johdossa on tapahtunut vaihtuvuutta. Huippujalkapallojohtaja Petri Jakonen jätti paikkansa ja siirtyi Eerikkilän urheiluopiston toimitusjohtajaksi. Kimmo J. Lipponen siirtyi sivuun pääsihteerin paikalta ja uutena pääsihteerinä elokuussa aloittaa Marco Casagrande .
– Normaalia vaihtuvuutta, Alaja kuittaa.
Liitossa ei ole vielä päätetty, täytetäänkö huippujalkapallojohtajan vakanssia ollenkaan.
Alaja on entinen huippumaalivahti, hän pelasi 29 maaottelua ja 110 SM-sarjaottelua Helsingin Jalkapalloklubissa, Valkeakosken Hakassa ja Oulun Työväen Palloilijoissa. Ulkomailla Alaja pelasi Tanskassa, Ruotsissa ja Kanadassa. Vuonna 1973 Alaja voitti Suomen mestaruuden HJK:n paidassa.
– Pelasin Rovaniemellä joskus 1976 ja 1977 cupin pelejä OTP:n paidassa, hienoja muistoja, Alaja nauraa.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

Luettu 1952 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309