ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 11 kesäkuu 2013 09:39

Jari Ilolan jalanjäljillä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jesper Kähkönen lähti ensimmäisenä Elfsborgin leirille. Jesper Kähkönen lähti ensimmäisenä Elfsborgin leirille.

Rovaniemen Palloseura ja ruotsalainen Allsvenskan-seura IF Elfsborg virittelevät uutta yhteistyökuviota.

– Ensi vaiheessa tarkoitus on tutustua ruotsalaiseen jalkapallokulttuuriin ja viedä meidän junioreita koviin harjoituksiin Ruotsiin ja mittaamaan tasoaan samanikäisten ruotsalaisjunnujen kanssa, hankkeen puuhamies Tero Kähkönen RoPSista kertoo.
Kähkönen on asunut Ruotsissa ja hallitsee kielen. Hän toimiikin leireillä RoPSin poikien tukihenkilönä. Yhteistyökuvio boråsilaisseuran kanssa aukesi RoPSin urheilu- ja markkinointijohtaja Jari Ilolan kautta, joka pelasi Elfsborgissa vuodet 2003 – 2010.
– Hän on edelleen erittäin arvostettu kaveri seurassa, Kähkönen kehuu.

Ensimmäinen Elfsborg-leiri on tämän viikon tiistaista perjantaihin. Alun perin leirille olivat lähdössä Jari Alamäen FC Santa Claus AC:ssa ja RoPSin B:ssä valmentamat Santeri Kumpula, Olli Pöyliö, Erkka Alamäki ja Jesper Kähkönen  Matkalle lähti lopulta vain Kähkönen, kun muulle porukalle tuli loukkaantumisia tai edustustehtäviä esteeksi. Pöyliö on edustusjoukkueen mukana vieraspelireissulla.
– Tämä on kuitenkin hyvä päänavaus, Kähkönen korostaa. Ruotsin reissut tehdään lentäen, joten kustannukset nousevat varsin korkeiksi.
– Olemme onneksi saaneet mukavasti yhteistyökumppaneita mukaan, Kähkönen kiittelee.

Jari Ilola on yhteistyön avautumisesta iloinen.
– Minulla on seuraan hyvät kontaktit ja kävimme viime syksynä tutustumassa toimintaan toimitusjohtaja Antti Hietakankaan kanssa. Katsotaan nyt minkä muotoiseksi yhteistyö seurojen välillä kehittyy, mutta mahdollisuuksia on paljon. Juniorien leirejä on näköpiirissä jatkossakin.

Elfsborgin junioritoiminta on hyvässä huudossa.
– Seuran toiminta on ammattimaista ja todella hyvässä maineessa. Elfsborg kokoaa Boråsin ympäristön lahjakkuudet ja tuottaa tehokkaasti laatupelaajia. Junioreiden koulunkäynti ja harjoittelu yhdistetään esimerkillisesti, Ilola kertoo.
– Kanava on nyt auki, toivottavasti tämä mahdollisuus motivoi lisää meidän junioreita.
Tulevaisuudessa on mahdollista, että liikennettä on myös toiseen suuntaan, ja joku nuori Elfsborgin kasvatti pelaa joskus RoPSin edustusjoukkueessa.
– Ei se ole mahdoton ajatus, joku pelaaja voi tulla vaikka hakemaan täältä peliaikaa ja kokemusta, Ilola kertoo.
Maailmalla menestyneitä Elfsborgin kasvatteja ovat esimerkiksi Ruotsin maajoukkuepelaajat Anders Svensson, juuri Twentestä Panathinaikokseen siirtynyt Emir Bajrami, sekä Turkin pääsarjassa pelaava Samuel Holmén.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 2938 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309