ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 19 maaliskuu 2013 08:27

RoPSille kehuja SPL:n seminaarissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Viikonloppuna Oulussa järjestetyssä Suomen Palloliiton Isännän ääni-seminaarissa asiantuntevat luennoitsijat syväluotasivat pohjoisen jalkapallon tilaa ja tähystivät tulevaisuuden näkymiä. Pohjois-Suomen jalkapallon lippulaiva Rovaniemen Palloseura oli seminaarissa hyvin edustettuna ja keräsi toiminnastaan runsaasti kehuja ja positiivista palautetta.

– RoPS sai lukuisilta tahoilta paljon kiitosta, seminaarin osallistunut RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas kertoo.

ROPSIN juniorivalmentaja Matti Kilpelä esitteli RoPSin juniorityötä ja visio 2025 hanketta. RoPSin tavoitteena on nostaa junioritoimintansa tasolle, jolla tuotetaan tasaisesti pelaajia kansainvälisille kentille. Kilpelä kertoi RoPSin tekemistä panostuksista valmennukseen ja tulevaisuuden suunnitelmista.
Pohjoissuomalaisen jalkapalloilijan tietä huipulle ja Euroopan ammattilaiskentille esittelivät Oulusta Eurooppaan ponnistanut Mika Nurmela ja Keminmaalta kuuluisuuteen kimmonnut Hannu Tihinen. Ammattilaisten menestyksen takana on ollut hirvittävä määrä työtä, ja sen merkitystä nykypäivän junnuille kaksikko korostikin voimakkaasti.
Nurmela oli huolissaan koko suomalaisen juniorivalmennuksen tasosta. Hänen mukaansa seuroilla ei ole riittävästi ammattivalmentajia töissä. RoPSin ratkaisu palkata päätoimisia valmentajia on Nurmelan mukaan erinomainen.
AC Oulun urheilutoimenjohtajana toimiva ”Nure” painotti RoPSin tekevän nyt asioita oikein.
SPL:n puheenjohtaja Pertti Alaja kertoi liiton suunnittelevan kahta uutta valmennuskeskusta. Valmennuskeskukset ovat nousemassa Jyväskylään ja Ouluun. Tällä hetkellä ainoa valmennuskeskus on Eerikkilän urheiluopistolla Tammelassa.

PUHEENJOHTAJA lupasi satsauksia myös Rovaniemelle. Hänen mukaansa RoPS tekee hyvää työtä koko Pohjois- Suomen jalkapallon eteen. Alaja piti mahdollisena, että valmennuskeskus löytyy jossakin vaiheessa myös Rovaniemeltä. Alaja vierailee huhti-toukokuussa Rovaniemellä tutustumassa seuratoimintaan sekä Lapin Urheiluopistoon.
Pohjoisen heikot jalkapallohalliolosuhteet paranevat, kun Oulun Palloseuran Castreniin rakentaman harjoituskeskuksen ensimmäinen vaihe on valmis. Harjoitushalli (70 x 45m) valmistui viikonvaihteessa.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


 

Luettu 2086 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309