ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 13 marraskuu 2012 08:36

Rovaniemen Palloseuran budjetti jo liki miljoona

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Risto Niva jatkaa RoPSin puheenjohtajana. Risto Niva jatkaa RoPSin puheenjohtajana. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Edustusjoukkueen liiganousu ja seuran palkkaamat päätoimiset juniorivalmentajat nostavat Rovaniemen Palloseuran ensi vuoden budjetin seuran historian korkeimpiin lukemiin. Menoarvio vuodelle 2013 on 948000 euroa, josta edustusjoukkueen osuus on 700000. Edellisen kerran liigaan lähdettäessä syksyllä 2010 edustusjoukkueen budjettiarvio oli 650000, ja tämän kauden Ykköseen 600000 euroa.

Pohjois-Suomen parhaan ja valtakunnan tasolla menestyvän jalkapalloseuran pyörittäminen on haastavaa hommaa nykyisissä talousnäkymissä. Tämä oli Rovaniemen Palloseuran puheenjohtajan Risto Nivan viesti vuosikokousväelle maanantaina.
– Haluamme menestyä, mutta emme hinnalla millä hyvänsä. Vauhtisokeuteen emme saa sortua. RoPS on yli 60-vuotias seura, ja on huolehdittava siitä, että se on joskus 120-vuotias.
Vuodesta 2006 RoPSia johtanut Niva valittiin yksimielisesti nuijanvarteen myös seuraavalle kaksivuotiskaudelle.
– Viime vuoden sopupeliskandaali oli kova kokemus, ja tämä vuosi on ollut urheilullisesti menestyksestä huolimatta raskas. Mietinkin tilannetta pitkään, mutta tykkään tästä niin paljon, että päätin olla käytettävissä, puheenjohtaja kertoi.
– Vaimo ei tosin tykkää yhtään, Niva veisteli.
Johtokunnan jäsenistä erovuorossa olivat Heikki Hannola ja Olli-Pekka Vaajoensuu. Hannola valittiin uudelleen, ja Vaajoensuun korvaa juniorijaoston puheenjohtaja Hannu Korhonen.

VAKAVARAISENA tunnettu RoPS on elänyt taloudellisesti raskaita aikoja. Vuosi 2011 oli 248500 euroa tappiollinen. Tämän vuoden tarkka tulos ei ole vielä tiedossa, sillä seuran tilikausi päättyy marraskuun loppuun.
– Pahin syöksy on oikaistu, kiitos toimitusjohtaja Antti Hietakankaan. Tappiota tulee kuitenkin nytkin muutama kymmenen tuhatta euroa, Niva kertoo.
Hankalasta tilanteesta huolimatta RoPS on mukana konkurssiin menneen farmiseuransa FC Santa Clausin pelastustalkoissa. Uusi yhdistys hoitaa vanhan seuran velkoja, ja RoPS on luvannut auttaa.
– Kakkosen joukkueen olemassaolo on meille erittäin tärkeää, sillä tarvitsemme nuorille pelaajille peliaikaa. Vielä emme tiedä, millaisilla rahasummilla joudumme seuraa auttamaan, mutta mukana olemme, Niva linjaa.
RoPSin talouspuolen ehdoton valopilkku on entisen toimitusjohtajan Jouko Kiistalan johtama bingo.
– Tänä vuonna se on tuottanut erittäin hyvin, tulos nousee lähelle 250000 euroa, Niva kertoo.
Ensi vuodelle seura budjetoi bingon tuotoksi 220000. Liikevaihto on miljoonan luokkaa. Bingo on ainakin epävirallisesti Suomen paras.
Urheilulliseksi tavoitteeksi seura asetti edustusjoukkueen sijoittumisen kuuden parhaan joukkoon Veikkausliigassa.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 3564 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309