ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 18 elokuu 2012 12:29

U16 tuo maajoukkuepelit pohjoiseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Suomen alle 16-vuotiaitten (1.1.1997) tekee suomalaista jalkapallohistoriaa pelaamalla ensi viikolla kaikkien aikojen ensimmäisen maaottelun Kittilässä. Suomi kohtaa Ruotsin kaksoismaaottelussa, jonka ensimmäinen osa pelataan Rovaniemellä 21.8. ja toinen Kittilässä kaksi päivää myöhemmin.

Kittilälle maaotteluisännyys on ensimmäinen ja Rovaniemenkin edellisestä maaottelusta on vierähtänyt aikaa jo 30 vuotta.

- Eihän maaotteluja pohjoisessa ihan hirveästi ole ollut. Suuntaus nykyään on kuitenkin kohti jalkapallonurmilla pelaamista ja se vähän parantaa mahdollisuuksia pelata pohjoisempanakin. Muuten aika luonnonnurmilla pelaten olisi hyvin rajallinen, U16-maajoukkuevalmentaja Ilkka Mäkelä sanoo.
- Nyt karsintojakin pelataan jo jalkapallonurmella ja viime viikolla yhtä vanhemman ikäluokan PM-turnaus Färsaarillakin pelattiin kokonaan keinoalustalla.

Mäkelä joukkueineen matkaa mielellään kohti Rovaniemeä ja edelleen Kittilää.

- Ihan mielenkiintoisen ulottuvuuden tämä tuo. Kun ajatellaan myös valmennuslinjaa ja nuorten pelaajien kehittämistä, niin on hyvä ulottaa lonkeroita maantieteellisesti mahdollisimman laajalle. Toivottavasti voimme näyttää mallia sen suhteen, että pohjoisestakaan ei ole mahdoton päästä maajoukkueisiin – ja onhan sieltä maajoukkuepelaajia aikojen saatossa paljon tullutkin, Mäkelä sanoo.

Suomen päivitetty pelaajalista Palloliiton verkkosivuilla: http://www.palloliitto.fi/uutiset/u16-joukkue-ruotsi-otteluihin-nimetty

 

Luettu 2031 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309