ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 02 elokuu 2012 10:23

Monta kärpästä yhdellä iskulla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ari Moilanen (vas.), Rauno Riekkinen, Antti Hietakangas, Susanna Parkkisenniemi, Mika Uramo ja Heikki Keskitalo ovat olleet ideoimassa uutta moniurheilukoulua. Ari Moilanen (vas.), Rauno Riekkinen, Antti Hietakangas, Susanna Parkkisenniemi, Mika Uramo ja Heikki Keskitalo ovat olleet ideoimassa uutta moniurheilukoulua. Kuva: Raija Suopajärvi

Neljä rovaniemeläistä urheiluseuraa aloittaa syyskuussa yhteistyössä Lapin urheiluopiston kanssa mielenkiintoisen pilottihankkeen.
Moniurheilukoulussa kuusi- ja seitsemänvuotiaat lapset ilmoittautuvat yhteen urheilukouluun, missä heillä on mahdollisuus harrastaa eri lajeja ja käydä vielä erillisissä taitoharjoituksissa.

– Juuri tuossa iässä lapset haluavat harrastaa monipuolisesti eri urheilulajeja. Monesti aikatauluja on vaikea sovittaa siten, että he ehtisivät jokaiseen harrastukseen.
– Moniurheilukoulussa näitä ongelmia ei ole, koska aikataulut on soviteltu siten että lapset ehtivät tutustua kaikkiin lajeihin. Tämä helpottaa myös lasten kuljettamista harjoituksiin, sillä kolmena arki-iltana on kaksi eri lajin harjoitusta peräkkäin, Lapin urheiluopiston rehtori Heikki Keskitalo kertoo.

VALTAKUNNALLISESTI on kyse uudenlaista hankkeesta.
– Tämäntyyppisiä urheilukouluja on aiemmin yritetty pistää pystyyn lähinnä vanhoissa ja perinteisissä yleisseuroissa, mutta toimivaa mallia ei ole tahtonut löytyä, Lapin urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori Reijo Jylhä toteaa.
Jylhä muistuttaa, että lasten liikunnassa ja urheilussa laatu ei korvaa määrää.
– Viimeiset parikymmentä vuotta on menty siihen suuntaan, että laatua kyllä löytyy kohtuullisen hyvin. Urheiluseuroille on kuitenkin haaste tarjota lapsille riittävä määrä liikuntaa eli noin 20 tuntia viikossa.
– Moniurheilukoulussa lapsia kannustetaan juuri siihen määrälliseen suuntaan.

URHEILUSEUROJEN edustajat Antti Hietakangas (Rovaniemen Palloseura), Mika Uramo (Rovaniemen Kiekko), Ari Moilanen (Ounasvaaran Atleetti Klubi) ja Rauno Riekkinen (Lapin Lukko) liputtavat vahvasti tämäntyyppisen yhteistyön puolesta.
– Lapset saavat varmasti parasta mahdollista ohjausta, kun vetäjänä on aina kyseisen lajin asiantuntija, he toteavat yksissä tuumin.

REHTORI Heikki Keskitalon mukaan toiminta antaa lapsille valmiudet urheilun monitaitajiksi.
– Lapsilla on mahdollisuus tutustua useaan lajikulttuuriin.
– Murrosikää lähestyttäessä kynnys siirtyä lajista toiseen on korkea, jos ei ole sellaista omakohtaista kokemusta mitä moniurheilukoulu tarjoaa erilaisista lajeista.

Mikä? Moniurheilukoulu
Moniurheilukoulu on tarkoitettu liikunnallisesti aktiivisille lapsille, jotka haluavat liikkua paljon ja samalla harjoittaa taitojaan monipuolisesti eri lajeissa. Moniurheilukoulu alkaa tiistaina 4. syyskuuta.
Pilottivuonna lajit ovat jalkapallo (Rovaniemen Palloseura), jääkiekko (Rovaniemen Kiekko), painonnosto (Ounasvaaran Atleetti Klubi), yleisurheilu (Lapin Lukko) ja taitoharjoittelu (Lapin urheiluopisto).
Kokeilu on suunnattu ensimmäisenä vuonna 2005 ja 2006 syntyneille lapsille. Mukaan voidaan ottaa enintään 44 lasta.
Moniurheilukouluun hakevien lasten vanhemmille tarkoitettu tiedotustilaisuus on Lapin urheiluopiston Tiera-kokoustilassa keskiviikkona 15. elokuuta kello 18–19.30. Ilmoittautua voi sekä tiedotustilaisuudessa että nettisivujen (www.moniurheilukoulu. fi) kautta.

Jaarli Pirkkiö
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 3113 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309