ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 01 joulukuu 2011 11:56

RoPS ja FC Muurola yhteistyöhön

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Matti Hiukka luotsasi viime kaudella RoPSin liigajoukkuetta. Nyt ura jatkuu RoPSin A-junioreiden sekä FC Muurolan yhteisenä valmentajana sekä mahdollisesti myös RoPSin edustusjoukkueen kakkosluotsina. Matti Hiukka luotsasi viime kaudella RoPSin liigajoukkuetta. Nyt ura jatkuu RoPSin A-junioreiden sekä FC Muurolan yhteisenä valmentajana sekä mahdollisesti myös RoPSin edustusjoukkueen kakkosluotsina. Kuva: Pekka Aho

Ensi kaudella Ykkösessä pelaava Rovaniemen Palloseura, ja sekä Kolmosessa että Nelosessa pelaava FC Muurola ovat solmineet yhteistyösopimuksen.
Sopimuksen mukaan RoPSin A-juniorit, ja mahdollisesti nuorempiakin junnuja pelaavat Muurolan joukkueessa Kolmosta.

RoPS pelaa lisäksi A-poikien Ykköstä. Muurolan Kolmosen joukkuetta ja RoPSin A:ta valmentaa viime kaudella RoPSin liigajoukkueen päävalmentajana toiminut Matti Hiukka.
– Tämä on hieno homma. Meillä olisi kahdella edelliselläkin kaudella ollut paikka Kolmoseen, muttei riittävästi sarjatasolle sopivia pelaajia. Nyt meiltä tulee mukaan kymmenkunta vanhempaa pelimiestä ja muut ovat RoPSin junioreita, FC Muurolan puheenjohtaja Ari Romakkaniemi iloitsee.
Pelaaminen on mahdollista myös Muurolan Nelosen joukkueessa.
FC Muurola ja RoPSin A harjoittelevat yhdessä. Hiukka liittyy myös RoPSin edustusjoukkueen valmennustiimiin.
– Voi olla, että Hiukasta tulee edustusjoukkueen kakkosvalmentaja, mutta asia päätetään vasta päävalmentaja Kari Virtasen kanssa tammikuussa, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva kertoo.
Virtasen johtamassa RoPSin valmennusryhmässä on jo entuudestaan Vesa Tauriainen, Jari Alamäki ja Markus Suontakanen.

NIVA KERTOO sopimuksen myötä seuralla olevan kanavat kaikille sarjatasoille. Nivan toiveiden mukaan myös Kakkoseen, sillä RoPS neuvottelee farmisopimuksen jatkosta FC Santa Clausin kanssa.
Niva kuvaa yhteistyösopimuksen varmistavan RoPSin ”jalkapalloputken”.
– Meidän putkemme kulkee junioreista edustusjoukkueeseen, ja varmistamme näin vanhemmille junioreille myös kehittäviä ja tarpeellisia kovia miesten pelejä Kolmosessa.
Tarkoitus on, että jo lahjakkaat B-juniorit pääsevät miesten peleihin. FC Muurola on myös erinomainen pelipaikka A-junioreista ylikasvaneille, jotka eivät mahdu edustusjoukkueeseen
– Sieltä voi myöhemminkin ponnistaa vielä huipulle, tai sitten jatkaa jalkapalloa hieman vähemmän totisesti, Niva tähdentää.
Näin vältetään ”syrjäytyminen ” kokonaan jalkapallon ulkopuolelle.

OSANA PUTKEN rakennusta RoPS tarjoaa lappilaisille maakunnan junioreille mahdollisuuden osallistua RoPSin juniorijoukkueiden harjoituksiin. Laajamittainen yhteistyö on Nivan mukaan ainoa keino kohottaa lappilaisen jalkapallon tasoa, ja nostaa RoPS pysyvästi huipulle.
– Juniori voi olla ihan hyvin Sallasta, Pelkosenniemeltä tai Tervolasta, tervetuloa mukaan.
Juniorit voivat siis edustaa omia paikallisia seurojaan ja hakea lisätreeniä RoPSista. Maakuntien junnuilta ei peritä mitään maksuja, vaan harjoittelu on ilmaista.
– Toivottavasti moni lahjakas juniori tulee peruskoulun jälkeen maakunnista opiskelemaan Rovaniemelle ja pelaamaan sitten täysipainoisesti RoPSin joukkueissa, Niva toivoo.
RoPS on jo ollut yhteydessä Lapin junioriseuroihin.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 3157 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309