ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 29 marraskuu 2011 08:44

Tappioiden vuosi kaikin puolin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin puheejohtajan Risto Nivan mukaan seuran tase kesti vaikean vuoden, mutta uusia samanlaisia vastoinkäymisiä ei kaivata. Taustalla toimitusjohtajana keväästä lähtien toiminut Antti Hietakangas. RoPSin puheejohtajan Risto Nivan mukaan seuran tase kesti vaikean vuoden, mutta uusia samanlaisia vastoinkäymisiä ei kaivata. Taustalla toimitusjohtajana keväästä lähtien toiminut Antti Hietakangas.

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva totesi RoPSin vuosikokouksessa marraskuussa 2010:
– Tavoitteena on rakentaa edustusjoukkueesta kilpailukykyinen liigajoukkue, kehittää junioritoimintaa edelleen ja jatkaa A-junioreissa yhteisellä joukkueella Lynxin kanssa.

Juuri mikään ei toteutunut. Kaudesta 2010 tuli RoPSille seurahistorian synkin sopupeliskandaaleineen. Edustusjoukkue putosi liigasta ja yhteinen A-poikien joukkue Lynxin kanssa tuli tiensä päähän.

ROPS RY:N tilikausi päättyy marraskuun lopussa. Seura tulee tekemään yli 250 000 euroa tappiota. Uuteen kauteen lähdetään koko seuran osalta alle miljoonan euron budjetilla.
– Tämä oli omituinen vuosi. Ensi vuonna on päästävä nollatulokseen, sillä tase ei kestä montaa poikkeusvuotta, puheenjohtajana jatkava Niva toteaa.
Edustusjoukkueelle on kaavailtu noin 650 000 euron budjettia Ykköseen. Se on kutakuinkin samaa luokkaa kuin kaudella 2010, jolloin joukkue viimeksi pelasi Ykkösessä.

SOPUPELIJUPAKKA aiheutti RoPSille taloudellista vahinkoa viime vuonna.
– Maksoimme kauden aikana palkkaa yli 30 pelaajalle. Se on valtava määrä.
– Vaikka sambialaispelaajien sopimukset päättyivät keväällä, maksoimme heidän kulujaan tammikuusta maalis-huhtikuulle.
RoPSilla ei ole enää meneillään uusia oikeusprosesseja.
– Meidän on päästävä eteenpäin. Emme halua enää lisää oikeuskuluja.
RoPS allekirjoitti viiden sopupeleistä tuomitun kanssa sopimuksen korvauksien maksamisesta seuralle. Yksi heistä on vankilaan tuomittu Wilson Raj Perumal.
– Emme ole saaneet vielä senttiäkään yhdeltäkään sopimuksen allekirjoittaneista. Todennäköisesti emme saa rahoja koskaan. Kyse on kymmenistä tuhansista euroista.

KYMMENIEN TUHANSIEN vaje budjetissa tulee jalkapalloliigan televisio-oikeuksista, joista yksikään liigaseura ei ole saanut luvattuja korvauksia. Veikkausliiga ja UrhoTV ovat vääntäneet kättä sopimuskiistasta pitkään.
RoPSin hallinnollisia kuluja lisäsi viime vuonna myös toimitusjohtaja Jouko Kiistalan työsuhteen päättyminen ja markkinointipäällikön palkkaaminen.
– Tulevan vuoden kulut on mietittävä tarkkaan.

KAIKESTA huolimatta RoPS tekee kovia investointeja. Seuran palkkalistoilla on ensi vuonna 3,5 päätoimista junioritoiminnan työntekijää. Suurempaan määrään pääsee Suomessa Nivan tietojen mukaan vain HJK.
Urheiluopiston kanssa toteutettavaan jalkapalloakatemiaan on valittu päätoimisiksi juniorivalmentajiksi Jussi Vatanen ja Matti Kilpelä, sekä puolipäiväisenä Jari Alamäki. Marko Koivuranta jatkaa päätoimisena junioripäällikkönä. RoPS maksaa myös osan urheiluopiston jalkapallovastaavan Vesa Tauriaisen palkasta, joka toimii jalkapalloakatemian pääkoordinaattorina.
– Viime kevät opetti paljon, Niva huokaa.
– On harmi, ettei Lynx lähtenyt mukaan jalkapalloakatemiaan, mutta mielestäni meillä ei ollut muita vaihtoehtoja kuin uudistaa junioritoimintaa rajusti.
– Akatemia ei ole oikotie onneen. Menee kauan ennen kuin sen tulokset näkyvät.

Miia Vatka
© 2011 Lapin Kansa

Hiihtomies Reijo Jylhä johtokuntaan

Rovaniemen Palloseuran vuosikokous uusi maanantai-iltana johtokuntaansa. Mielenkiintoisin uusi kasvo on entinen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja ja Lapin urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori Reijo Jylhä. Hän pudotti äänestyksessä erovuorossa olleen Reijo Soppelan äänin 14- 13.
Erovuoroisista Matti Ruoho säilytti paikkansa ensimmäisessä äänestyksessä.
Omasta pyynnöstään johtokunnan jättäneen Jouko Ylitervon paikan ottaa seuraavaksi vuodeksi kiinteistövälittäjä-yrittäjä Mika Lehtiniemi. Hän voitti äänestyksessä Esa Kiistalan 18-10.
Varapuheenjohtajana valittiin jatkamaan Pekka Konstenius.
Ensi vuoden toimintasuunnitelmassa edustusjoukkueelle ei ole sälytetty nousutavoitetta. Tavoitteeksi on kirjattu ”pelata Ykkösen kärkipäässä”. Paluu liigaan on pitemmän tähtäimen suunnitelmassa.

Kari Pyykkö
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 3083 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309