ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 27 joulukuu 2010 12:29

Kinkku suli taas Tapsan turnauksessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kari Herva palkittiin vuoden tuomarina Tapsan turnauksen yhteydessä. Kari Herva palkittiin vuoden tuomarina Tapsan turnauksen yhteydessä.

Tapaninpäivän jalkapalloperinne jäi Englannissa osin torsoksi lumen ja pakkasen jäädyttäessä otteluita myös juhlapäivänä. Rovaniemen Tapsan turnausta eivät kuitenkaan säät uhmaa, vaan Ounashallin suojissa pelattiin nyt kolmannen kerran jo hienoksi perinteeksi muodostunut hyväntekeväisyysturnaus.

- Tästä on tullut perinne, johon kaikki haluavat mukaan, jo kesällä soitellaan, että onhan tapanina taas pelit, turnauksen puuhamiehiin kuuluva Juha Eteläinen FC Rio Grandesta nauroi. Turnauksen kaksi muuta järjestelijää ovat RoPSin toiminnanjohtaja Antti Hietakangas ja junioripäällikkö Marko Koivuranta.

Mukana oli nyt 12 joukkuetta. Entisten ja nykyisten rovaniemeläisjalkapalloilijoiden lisäksi vierailevien tähtien joukosta löytyi viime kaudet FC Hongan topparina liigassa pelannut Roope Heilala.

- Lapin tyttö minut tänne houkutteli, Heilala myhäili ja kertoi viettävänsä joulua rovaniemeläisen tyttöystävänsä kotona.

- Täällä on paljon tuttuja pelikentiltä ja on tosi hienoa olla mukana, Heilala jatkoi.

Turnauksen tuotto lahjoitettiin lastensuojeluyritys Akkialle, jonka puolesta lahjoitusta oli vastaanottomassa kiekkokaukaloista tuttu Juho Joona.

- Olemme kiitollisia lahjoituksesta, ja tällainen joukkuepelaajien tunnustus sopii meille erityisen hyvin. Toiminnassamme nuorten parissa yhteispeli on keskeisessä osassa, Joona kertoi. Akkia aikoo käyttää lahjoitusrahat koulussa menestyneiden nuorten stipendeihin.

Palkinnot lämmittivät

Vuoden erotuomariksi mukana olleet pelaajat valitsivat Kari Hervan. Kaikkien jalkapalloihmisten hyvin tuntema legendaarinen "Körri" aloitti puhaltamisen jo 1968 ja vihelsi yli kymmenen vuotta liigatasolla.

- Tuomarin tehtävät eivät ole juuri muuttuneet. Kaikki lähtee oikeasta pelaajamyönteisestä asenteesta, nokka pystyssä kun kentälle menee niin huonosti käy, Herva kertoi.

Rovaniemen erotuomarikerhon vuoden fair play -pelaajan palkinnon pokkasi Santa Clausin maalitykki Ville Ylipaavalniemi.

Ilola toppuuttelee

Jari Ilola toipuu puolentoista kuukauden takaisesta polvileikkauksesta.

- Se oli jo yhteensä viides leikkaus, en olisi pystynyt olemaan täällä kuin maalivahtina.

Ilola on liitetty pelaajasiirtohuhuissa RoPSin liigajoukkueeseen.

- Urani jatko on tällä hetkellä epävarma, en aio olla mukana puolivaloilla keskenkuntoisena.

Ilola ei halunnut herätellä turhia toiveita RoPSin kannattajissa, mutta ei myöskään sulkea pois pelaamistaan sinipaidoissa.

- Muutan perheeni kanssa ensi vuoden aikana Suomeen ja todennäköisesti Rovaniemelle. Jos pystyn jatkamaan peliuraani, olisi RoPS tietenkin luontevin vaihtoehto.

Mestaruus Reippaalle

Vaikka turnauksessa ei pelattu aivan "sata lasissa" kävivät tunteet välillä kuumina Janne Turpeenniemen johtamien Junnujen ja Antti Peuran RoPS A 2004 -joukkueen välieräottelussa.

- Ei kukaan halua hävitä, Mika Hänninen puhisi pettyneenä tappiollisen rangaistuspotkukisan jälkeen.

Turnauksen voitti Matti "Bägi" Hiukan ja Jore Hietasen kokoama rutinoitunut Rovaniemen Reipas, ja pokkasi Comicon lahjakortit. Turnauksen on voittanut joka vuosi eri joukkue. Avausvoiton vei Junnut, ja viime vuoden voiton 80’s-ryhmä.

Tapsan turnaus

Näin pelattiin:

1) Rovaniemen Reipas (Jore Hietanen& Matti Hiukka)
2) Junnarit (Mixu Maisonvaara& Janne Turpeenniemi)
3) 80´s (Matti Kilpelä& Matti Kutila)
4) RoPS A04 (Antti Peura&Petteri Hyvönen)
5) Mad About Snow (Antti Hietakangas& Marko Koivuranta)
6) Old Boys (Petteri Karila)
7) Rops B(Keijo Kurvinen)
8) Rops A88 (Matti Poikajärvi)
9) FC Rio Grande (Jarkko Puolakka& Hannu Korhonen)
10) FC Muurola All Stars (Ari Rommakkaniemi)
11) Ropsin Mimmit (Marika Kotala)
12) K-market Hessuntori-76 (Janne Helisten & Ilkka Posio)

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 3235 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309