ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 18 marraskuu 2010 08:32

RoPS valmistautuu vähitellen sukupolvenvaihdokseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin tuore toiminnanjohtaja Antti Hietakangas toteaa, että edessä on iso haaste. – On tärkeää, että Jouko Kiistala jatkaa edelleen, sillä kylmiltään koko paketin hoitaminen olisi mahdotonta. RoPSin tuore toiminnanjohtaja Antti Hietakangas toteaa, että edessä on iso haaste. – On tärkeää, että Jouko Kiistala jatkaa edelleen, sillä kylmiltään koko paketin hoitaminen olisi mahdotonta.

Antti Hietakangas, 33, on muutaman päivän saanut totutella uuteen työhönsä Rovaniemen Palloseuran toiminnanjohtajana.´Vastuulleen hän saa junioritoiminnan, markkinoinnin ja ottelutapahtumat.

Toimitusjohtaja Jouko Kiistala jatkaa kokopäiväisesti tehtävässään ja vastaa edelleen taloudesta, edustusjoukkueesta, bingosta, kiinteistöyhtiöstä ja osin markkinoinnista. Jo ennestään seura on palkannut junioripäällikön organisoimaan nuoriso- ja nappulapuolta sekä kehittämään jalkapallokouluja.

Toiminnanjohtajaa on haettu alkuvuodesta asti, mutta valmista saatiin vasta nyt. Vuosikaudet Jouko Kiistala on pyörittänyt seuraa pitkälle yksin, mikä on RoPSin puheenjohtaja Risto Nivan mukaan nykyaikana harvinaista.

- Tarkoitus on siirtää Joukon vuosikymmenten tuomaa tietoa, kokemusta ja vastuita pala palalta eteenpäin. Toivottavasti seuraajakin on tehtävässä pitkään, Niva sanoo.

Nousu Veikkausliigaan sai Kiistalan pyörtämään päätöksensä osa-aikaeläkkeestä.

- Liigapaikka lisää työmäärää, joten tekemistä riittää molemmille, Niva vakuuttaa.

Rovaniemen poikia

Antti Hietakangas on kotoisin Rovaniemeltä ja työskennellyt viime vuodet maanrakennusalalla insinöörinä. Hän on pelannut B-junioriksi asti jalkapalloa RoPSissa. Lajirepertuaariin kuuluvat myös jääkiekko ja kaukalopallo. Pelaamisen lisäksi hän ollut mukana seuratoiminnassa.

Rovaniemeläisyys ja laaja kokemus urheilusta ovatkin Nivan mukaan Hietakankaan etuja. Toiminnanjohtajaksi haettiin yrittäjähenkistä tekijää, joka on valmis paiskimaan pitkiä päiviä.

Tuore toiminnanjohtaja lupailee, että ottelutapahtumiin on tulossa jotain uutta jo ensi kaudelle.

- Kunhan keskuskentän remontti saadaan kokonaan valmiiksi, on helpompi panostaa kunnolla myös oheistapahtumiin.

Haussa lisää sponsoreita

Kiistalan mukaan paikka Veikkausliigassa tuo näkyvyyttä ja auttaa sponsorineuvotteluissa. Markkinointia yritetään jatkossa hoitaa entistä paremmin.

- Edellytykset uusien sponsorien saamiselle ovat olemassa. On hyvä, että Antti on paikkakuntalainen ja hänellä on tuttuja nuoremmissa ikäluokissa. Tiettyihin paikkoihin hänellä onkin ehkä helpompi päästä kynnyksen yli kuin minulla, Kiistala arvelee.

Virallisia tavoitteita ensi kaudesta ei ole vielä asetettu, mutta lähtökohtana on liigapaikan säilyttäminen.

Kiistalan mukaan jokainen peli lähdetään voittamaan, sillä kaikki vastustajat ovat kaadettavissa.

- Mieluummin keskikastissa kuin häntäporukassa. Kuudes sija voisi olla sopiva tavoite, Niva pyörittelee.

Hietakangas on varovaisempi ja asettaa tavoitteeksi kahdeksannen sijan.

Antti Hietakangas
Rovaniemen Palloseuran toiminnanjohtaja.
33-vuotias, kotoisin Rovaniemeltä.
Koulutukseltaan insinööri. Työskennellyt aiemmin työpäällikkönä maanrakennusalalla.
Pelannut jalkapalloa RoPSissa B-junioriksi asti.
Pelaajakokemusta myös kaukalopalloliigasta Blue Ballin paidassa.
Mukana Rovaniemen kunnallispolitiikassa, kokoomuksen varavaltuutettu ja teknisen johtokunnan jäsen.

Johanna Sarriola
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2306 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309