ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 11 kesäkuu 2010 19:04

RoPS-blogi listattiin korkealle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

ROPS, BUMAJE!Internetin keskustelupalstojen ja sosiaalisen median rinnalla suosiotaan ovat kasvattaneet erilaiset blogit, nettipäiväkirjat. Urheilublogien joukossa jalkapalloaiheisten suosio on suuri. Kansainvälinen medianäkyvyyden asiantuntijayritys Cision tutki jalkapallon MM-kisojen alla pohjoismaisia jalkapalloblogeja ja listasi ne maittain paremmuusjärjestykseen.

- Suomalaiset blogit eivät ole vielä levittäytyneet laajasti eri sosiaalisen median areenoille, vaan perinteinen muoto on pitänyt pintansa. Muissa Pohjoismaissa suosituimmat blogit näkyvät myös Facebookissa ja Twitterissä, kertoo Cision Finlandin sosiaalisen median palveluiden johtaja Susanna Tirkkonen.

Cision pisti futisblogit paremmuusjärjestykseen käyttäen arviointiperusteina muun muassa blogin lukijamääriä, päivitystiheyttä ja muualla netissä blogiin kohdistuvien viittausten määrää. Ykköseksi Suomessa rankattiin Futisblogi Puoliaika, jota pitää toimittaja ja kirjailija Lari Vesander. Myös kakkossija meni toimittajan blogille, eli Nicholas Fräntin Suomi-futis -blogille.

Kolmanneksi nousi Rovaniemen Palloseuran kannattajan pitämä RoPS, Bumaje! -blogi. Näyttävä sivusto on otsikoitu "Avokatsomon fanin hajatelmia"-sloganilla. Sivustolta on luettavissa RoPSin kotiotteluiden otteluraportteja, ja pohdintaa RoPSista. Blogisti jakaa myös otteluiden parhaille pelaajille tähtiä. Sivuston kirjoittaja ei halua tulla julkisuuteen.

Blogin nimi tulee Keskuskentän katsomoille tutusta Zeddy buma ye!-huudosta, jota etenkin kannattajaryhmä Zeddy Saileti Singing and Poetry Society viljeli takavuosina. Termin juuret ovat legendaarisessa nyrkkeilyn raskaansarjan MM-ottelussa Zairessa vuonna 1974, jossa kohtasivat George Foreman ja Muhammad Ali. Kansanjoukot kannustivat Alia Ali buma ye! (Ali, tapa se!)- huudoin.

RoPS on myös keskustelupalstoilla suosittu aihe. Futis Forum 2-palstalla RoPSin kausikeskusteluketjulla on mittaa noin 190 sivua, kun seuraavaksi pisimmät Ykkösen joukkueiden ketjut jäävät alle 50 sivuun.

Blogit

Top 5
1. http://puoliaika.wordpress.com/
2. http://suomifutis.blogspot.com/
3. http://pokis.net/bumaje/
4. http://pallonkaikkeus.wordpress.com/

5. http://huippufutistaboriksenmitalla.blogspot.com/

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1803 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309