ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 24 helmikuu 2010 23:54

Moniosaaja haussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva kertoo seurajohdon uudelleen järjestelyn olleen pitkä prosessi. ”Syksystä asti olemme valmistelleet asiaa yhdessä Jouko Kiistalan kanssa.”
Uuden toiminnanjohtajan haku on avoin ja tavoitteet korkealla. Nivan mukaan tarkoitus on palkata tehtävään hyvä johtaja ja sopiva persoona. ”Meillä on valtakunnallinen avoin haku päällä. Tehtävää ei ole pedattu kenellekään, ja toivomme hakemuksia tulevan ympäri Suomen.”

Nivan mielestä ihanteellinen henkilö olisi sellainen, joka omaisi sekä urheilu- että talouspuolen kokemusta.
”Sellainen juha junno-tyyppi olisi ihanteellinen”, Niva naurahtaa.
Jos molempia osa-alueita hallitsevaa moniosaajaa ei löydy, mietitään tehtäväkenttää henkilölle sopivaksi.
”On vielä aikaista ottaa kantaa, kumman osa-alueen osaaminen on tärkeämpää. Toivon hakemuksia niin jalkapallo- kuin talousihmisiltäkin.”
Niva korostaa, että toiminnanjohtajan pitäisi pystyä toimimaan Rovaniemen ja koko Lapin ”jalkapallokentällä” ilman ennakkoluuloja ja -asenteita.
”Uusi toimitusjohtaja ei saa kuulua mihinkään ”leiriin”. Hänen täytyy voida aloittaa työt täysin puhtaalta pöydältä ilman ennakkoluuloja ja hän luo oman toimintalinjansa yhdessä johtokunnan kanssa.”

RoPSin seuratoiminnan uudistukset riippuvat myös valittavasta uudesta toiminnanjohtajasta.
”Ensin on tärkeää, että uusi henkilö perehtyy seuran asioihin, ja tässä luonnollisesti Kiistalalla on iso rooli. Mittavampia uudistuksia voidaan suunnitella sitten, kun uusi henkilö on tehtävissään sisällä.”

Kiinnostusta tehtävään on, sillä jo maanantaina Niva oli saanut useamman hakemuksen.

Kommentti: Uuden toiminnanjohtajan valinta on RoPSin tulevaisuuden kannalta erittäin merkittävä ratkaisu. Kiistalan jättämät saappaat ovat suuret, eikä niitä välttämättä kannata edes ajatella yhden ihmisen täytettäväksi. RoPS on Lapin jalkapallon perinteinen lippulaiva ja sillä on potentiaalia nousta takaisin menestyksen aallon harjalle. Kiistalan johdolla saavutetut 1980-luvun menestysvuodet eivät palaa, mutta edustusjoukkueen paikka pysyvästi liigan keskikastissa on realistinen tavoite.

Markku Saukko
© 2010 Uusi Rovaniemi

Luettu 1160 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309