ROPSKAUPPA.FI                              

MoniNetin Anne Aspelundin tervehdys keräykseen osallistuville

MoniNet on Rovalan Setlementti ry:n ylläpitämä monikulttuurikeskus, joka on perustettu vuonna 2001. MoniNetin toiminnan päämäärä on tukea maahanmuuttajien osallisuutta, osallistumismahdollisuuksia ja omia voimavaroja. Tavoitteena on edistää maahanmuuttajien ja suomalaisten kohtaamista ja tukea maahanmuuttajien kotoutumista. MoniNetin toiminta on ns. yleishyödyllistä järjestötoimintaa ja sitä rahoittaa STEA, Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen seurakunta. 

Kotoutumisen yhtenä tärkeänä osa-alueena on suomen kielen oppiminen. Suomen kielen taidon kehittymisen myötä maahanmuuttajan mahdollisuudet toimia yhteiskunnan täysivaltaisena jäsenenä paranevat. Kielitaidon sanotaankin usein olevan avain suomalaiseen yhteiskuntaan. 

MoniNetissa vapaaehtoiset auttavat maahanmuuttajia opiskelemaan suomen kieltä sekä ryhmissä että henkilökohtaisessa ohjauksessa. RoPS:n A-juniorien vuoden 1988 joukkueen 30-vuotisjuhlan keräysvarojen turvin voimme hankkia vapaaehtoisten käyttöön tarvikkeita suomen kielen ohjaukseen. Tarvikkeita voivat olla esim. tabletit (1-2 kpl), joilla voidaan käyttää suomen kielen opiskeluun tarkoitettuja sovelluksia ja sivustoja, suomen kieltä vahvistavat lautapelit ja suomen kielen oppimateriaalit. 

Liikuntaharrastuksilla on merkitystä fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Eri kulttuureista tuleville henkilöille jalkapallo on yhteinen mielenkiinnon kohde. Keräysvarojen turvin voimme mahdollistaa ohjatun jalkapalloryhmän (salivuokra ja ohjauspalkkio).

Avustusvaroilla voimme hankkia myös lainattavia liikuntavälineitä lajikokeiluihin: kävelysauvoja, jumppakuminauhoja, kahvakuulia, sulkapallomailoja ja hyppynaruja. Hankittavien välineiden lisäksi voimme järjestää pienimuotoisen keräyksen verkostoillemme ja laajentaa varastoa lahjoituksena saaduilla liikuntavälineillä. 

Harrastusryhmiin kutsutaan osallistujia eri kulttuurisin taustoin, jotta myös nämä tapahtumat tukevat kielen oppimista, kulttuureihin tutustumista ja integroitumista yhteiskuntaan.

Keräysvaroja voidaan tarvittaessa käyttää myös muuhun ajankohtaiseen kotoutumista tukevaan toimintaan. Maahanmuuttajat tavoitamme yhteistyössä mm. maahanmuuttajasosiaalityön ja nuorisopalveluiden kanssa sekä omakielisellä suoralla tiedottamisella. 

Avustuksestasi kiittäen,
Anne Aspelund
KOTI-toimintojen vastaava, henkilöstövastaava / MoniNet

Takaisin keräyssivulle


Tulosta  

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227