sunnuntai, 14 kesäkuu 2020 22:46

RFA aloitti kautensa voitolla – Jarkko Luiro maalasi jälleen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran akatemiajoukkue RFA aloitti lauantaina toisen kautensa Kakkosessa 0-2 (0-2) voitolla FC Vaajakoskesta. RoPS:n maaleista vastasivat Jarkko Luiro sekä Rasmus Degerman.

Ottelun jälkeen RFA:n valmentaja Aleksi Tanner oli tyytyväinen näkemäänsä.

- Olin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvää ja valmista peliä me pystyimme esittämään, Tanner kehui omiaan.

- Toki meillä on vielä hiomista mm. viimeisellä kolmanneksella, mutta ottaen huomioon, kuinka vaillinaisesti kevät on voitu harjoitella, pystyimme pelaamaan todella mallikkaasti.

Ottelun avausjakso oli tasainen. Jakson avausosuuden hallitsi RFA, mutta juomatauon jälkeen ote siirtyi isäntä FCV:lle.

- Emme enää puolustaneet isoja palloja tarpeeksi voimakkaasti eteenpäin, Tanner näki.

- Juomataukoon saakka olimme todella hyviä. Pelissä oli hyvä rakenne, löysimme pelaajia taskuista ja pystyimme dominoimaan sekä pallollisena että pallottomana.

RFA:n Jarkko Luiro lähes ratkaisu ottelun välittömästi toisen jakson alkusekunneilla. Vaajakosken hyökkäys katkaistiin keskialueella. Sampo Ala pääsi yrittämään, mutta paluupallon haisteli lopulta Jarkko Luiro.

Viime kaudella Luiro nakutti Kakkosessa peräti 20 osumaa.

Toinen jakso oli kokonaisuudessaan RFA:n hallintaa. Viimeisen niitin iski lisäajalla pilkulta Rasmus Degerman. Useampaankin osumaan olisi ollut mahdollisuus.

- Vähän laskimmekin, että jos saamme pidettyä palloa ensimmäisellä jaksolla, niin FCV tulee väsymään, Tanner kertoi.

- Ja näinhän siinä kävi. Olisimme toki voineet ratkaista ottelun aikaisemminkin, mutta samalla on oltava tyytyväinen myös siitä, että oma maali säilyi puhtaana.

Voittomaalin tehnyt Jarkko Luiro jouduttiin ottamaan pois kentältä vartti ennen ottelun päätösvihellystä. Luiro sai nappuloista kovan iskun alaselkäänsä, mutta ilmeisesti kyse ei ole iskua pahemmasta.

RFA jatkaa kauttaan seuraavaksi kotiottelulla. Juhannuksen jälkeen lauantaina 27.6. Rovaniemen Keskuskentälle saapuu FC Kiisto. Ottelu alkaa kello 17.00.

Luettu 1721 kertaa