ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 30 lokakuu 2023 18:03

Nappulapäällikkö Vesa Wimmer haluaa sytyttää liikkumisen kipinän

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

RoPS:n uutena Nappulapäällikkönä on aloittanut kokenut valmentaja ja entinen jalkapalloilija Vesa Wimmer. Tehtävänkuvaan kuuluu seuran kaikkein nuorimpien harrastajien toiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen.

Jalkapallo on laji, jota pelataan ympäri maailmaa, jossa kilpaillaan monella tasolla ja joka herättää suuria tunteita. Puhtaimmillaan jalkapallon riemu on kuitenkin niiden pienten lasten peleissä, joissa ei mietitä pisteitä ja sarjatasoja, vaan yksinkertaisesti heittäydytään pelille.

Tätä mieltä on myös jalkapallon parissa paljon kokenut Vesa Wimmer, joka jo viime kesänä oli RoPS:n Kesänappuloiden taustalla mukana ja seurasi kentän laidalta lasten aitoja onnistumisen tunteita.

- Olen itse rakastunut lajiin jo pienenä poikana. Kaikki lähtee siitä, että lapsella itsellään syttyy kipinä jalkapalloon. Käskemällä tai pakottamalla sitä ei synny, Wimmer toteaa.

RoPS:n nappulatoiminta on matalankynnyksen toimintaa, jossa on erilaiset tavoitteet kuin ikäkausijoukkuetoiminnassa.

- Monen pitkällekin päässeen pelaajan ensikosketus jalkapalloon on tapahtunut nappularyhmissä ja niiden kautta on hyvä jatkaa seuran ikäkausijoukkueisiin. Kaikkien kohdalla näin ei kuitenkaan tarvitse olla, vaan tärkeintä on ylipäätään innostaa lapsia liikkumaan ja myöhemmin laji voi myös vaihtua johonkin toiseen.

Vaikka hauskuus on toiminnassa tärkeintä, myös lajitaitoja voi Wimmerin mukaan opettaa ja omaksua jo pienenä.

- Tärkeintä on viettää aikaa pallon kanssa ja pelata paljon. Siitä lapset nauttivat. Tarkoituksenani on myös jakaa vinkkejä helppoihin harjoitteisiin, joita lapset ja vanhemmat voivat tehdä yhdessä kotona.

RoPS:n nappularyhmissä ohjaajina toimii muun muassa lasten ohjauksesta ja valmennuksesta kiinnostuneita seuran edustusjoukkueiden ja vanhimpien juniori-ikäluokkien pelaajia sekä lasten vanhempia. Ohjaajia kaivataan myös lisää.

Nappulapäällikön roolissa Wimmer toimii myös ryhmien ohjaajien tukena ja mentorina.

- Voin antaa vinkkejä harjoitteiden suunnitteluun, mutta vielä tärkeämpää on tukea ohjaajia lasten kohtaamisessa ja antaa valmiuksia ryhmän vetämiseen. Tässä omasta pitkästä valmennustaustasta on apua. Toivoisin kovasti, että myös moni vanhempi innostuisi lähtemään mukaan ryhmien toimintaan. Lapsia ja vanhempia kuuntelemalla ja yhdessä tekemällä toimintaa pystytään kehittämään entistä paremmaksi.

RoPS Talvinappuloiden kausi on juuri käynnistynyt, vielä ehtii ilmoittautua ryhmiin mukaan.
Lue lisää: www.rops.fi/nappulat

Lisätietoja nappulatoiminnasta ja ohjaajana toimimisesta:
Nappulapäällikkö Vesa Wimmer, 040 7523404, vesa.wimmer(at)rops.fi

RoPS Nappulat aktivoituu myös Instagramissa – ota seurantaan @rops_nappulat

Luettu 644 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309